• Inteligjenca sociale

  “Inteligjenca emocionale” ka qene nje fenomen nderkombetar duke u shitur në më shumë se pesë milionë kopje librash në mbarë botën, botuar në mbi 40 gjuhe përfshirë gjuhën shqipe. Tani, tek “Inteligjenca Sociale” Daniel Golemani eksploron nje shkencë të re në zhvillim me implikime befasuese për botën tone nderpersonale. Ai shpjegon saktësinë befasuese te përshtypjeve të para, bazén e karizmës dhe fuqine emocionale, kom pleksitetin e tërheqjes seksuale dhe menyren se si t’i zbulojmë gënjeshtrat. Ai gjithashtu pershkruan “anën e erret të inteligjencës sociale, nga narcizmi te makiavelizmi dhe psikopatia.

  Edhe nje here, Daniel Golemani ka shkruar nje sinteze novatore lë gjetjeve me te fundit ne biologjinë dhe shkencen mbi trurin, duke zbuluar se ne “jemi krijuar të lidhur dhe me ndikime çuditërisht te thella ne marre dheniet tona në çdo aspekt të jetës.

 • I përjashtuari

  Delikat dhe kompleks, ky roman e përthith lexuesin dhe nuk e lë të ikë.
  Ningen shikkaku,vepra më jetëgjatë e gjigandit të letërsisë japoneze të pasluftës,ofron një portret të luftës së një të riu
  për të mbijetuar në një botë të cilën ai nuk e kupton dot.Historitë e tij të mallkuara të dashurisë,mendimet e tij mbi njerëzimin
  dhe frika e vazhdueshme nga ekspozimi i shqetësimeve të tij të vazhdueshme të hedhura në “fletoren” e tij.

  I përjashtuari

  CHF16.90
 • E Pavdekshmja

  Përse Imam Hyseni (a.s) befas mbeti vetëm në fushën e Qerbelasë? Pse po ata që me anë të letrave tyre përgjëruese e kishin ftuar atë, në vend të shtrinin dorën e besëlidhjen nxorën nga këllëfi i injorancës shpatat e fatkeqësisë? Kush ishte sekreti dhe e fshehta e metamorfozës të popullit të Kufesë?

  E Pavdekshmja

  CHF15.90
 • Batakçiu – Orhan Kemal

  Shitej drogë, opium, falsifikoheshin raportet e dentistëve dhe të dënuarit rrinin jashtë deri natën vonë…dhe më e keqja ishte se Drejtori i mëparshëm vinte në burg i dehur tapë dhe luante kumar me të dënuarit.
  Avokati, edhe pse i dinte të gjitha këto, bërtiti gjojë sikur ishte i befasuar.

 • Kopshti i Tulipanëve – Hija Ime

  Faktet provojnë se krijimi i këtij romani është një përfytyrim që ndëertoi ngrehinën, i fokusuar posaqërisht në aspektet njerëzore që përshkruhen. Ky roman është gjithashtu një analizë e personalitetit të dy njerezve me peshë që vunë vulën e tyre në Erën e Tulipanëve. Sulltan Ahmeti III dhe Levni, ilustrues i shpirtit të asaj kohe.

 • Mantenuta – Gül İrepoğlu

  Kur sjell ndërmend ato ditë, më ngjallet i njëjti tmerr e dridhem deri në palcë.
  E sado që unë përpiqem, ato kujtime nuk më lënë të qetë, më ndjekin çdo çast si një makth i pasosur. Sido që të shmangen dhimbjet e lemerishme, do të qe e pamundur ta përballoje ekzistencën e këtyre dhimbjeve torturese.

 • Xhemilja – Orhan Kemal

  Lajmi i keq që solli Xhemilja, ishte ai që të gjithë e prisnin qysh prej mëngjesit. Tani, më në fund, kishte mbërritur. Frika u përhap si zjarri në gjithë lagjen. Duke ndier se fëmijët dhe të dashurit e tyre ishin në rrezik, banorët u futën nëpër shtëpi dhe morën ç’tu zinte dora: copa druri, hunj, gurë dhe shkuan pas Malikut e Mujit.

 • E mrekullueshmja Nëna Sulltaneshë – Sulltanesha Kosem

  Në një kohë kur nuk ekzistonte autoriteti i padishahut, marrja në dorë e kontrollit të shtetit prej Sulltaneshës Kosem dhe Sulltaneshës Turhan e kishte mbushur sadopak vakumin e autoritetit të shtetit në Perandorinë Osmane.

 • Djali i Osman Gazit ORHAN GAZI

  Osman Gazi ishte Padishahu i dytë i Dinastisë Shtetërore, pra i Shtetit Osman, i cili u përhap në tri kontinente. Orhan Gazi i përfshirë në detyrën që mori nga themeluesi i shtetit, e mbajti me përgjegjësi këtë detyrë dhe që në kohën kur i ati ishte ende gjallë, sulmoi Bursën duke e bërë atë kryeqytet, doli për herë të parë me ushtarët e tij në kontinentin evropian dhe zgjeroi kufijtë e Shtetit Osman duke përfshirë në të edhe rrethinat.

 • Djali i Ertugrulit Osmani I

  Ishte urdhër i Zotit të merrje pjesë në luftë, të luftoje me ata që e kishin të detyruar të ishin në shërbimin dhe urdhrin e Islamit. Kur’an-i i Madhërieshem ishte udhëheqesi i madh. Duke u quajtur si shembulli më i mirë, ai shikohej si i vetmi burim i dijes, ai ishte libri i shenjtë, Kur’an-i i madhërishëm; një sundimtar, nëse mban mbi kokë Kur’an-in e Madhërueshëm, nësë e do, e respekton, nëse tregon besnikeri ndaj librit që midis faqeve të tij mban rregullin hyjnor, që shpall ekzistencen më të lartë, sigurisht populli i shtetit të tij përfshinë vite lumturie dhe qetësie.

 • Udhëzime për kapërcimin e detit

  Pas 35 vjetësh, po risjell këtë roman në vëmendje të ndonjë lexuesi të mundshëm, ndoshta jo për të rikthyer në kujtesë një kohë që nuk na duhet më, por më shumë për të dëshmuar një përvojë shkrimi pak më ndryshe dhe për të mbajtur disi më të plotë tablonë e gjithë mozaikut të letërsisë sonë në një periudhë më të gjatë kohore, e cila tashmë qëndron në kufijtë e historisë.

 • Haxhiu i Frakullës

  Autori përmes këtij romani tematizon histori njerëzish të zakonshëm, të cilët nëpër kohë dhe vende të ndryshme, në mënyrë të vazhdueshme përballen me të keqen që e kanë brenda vetes ose të keqen që i atakon nga bota e jashtme.“Haxhiu i Frakullës”, është një rrëfim me antonime poetike, për një fanitje dashurie dhe për aventurën fantastike të protagonistit të këtij romani, e që është larg çfarëdo klishetizimi të tematikës dhe të shtjellimit artistik.

 • Krahët e fluturës, një tregim mbi kalimin e vështirësive

  Ky roma më ndihmoi të dilja nga vendi i fajit që vendosa vetë, si një grua e divorcuar së shpejti. Fatima është një grua e re, e cila e gjen veten të vetme dhe të humbur, pas divorcit. Ajo është duke luftuar për të gjetur vendin e saj në jetën e saj, në familjen e saj dhe në botë. Ajo po lufton si një grua, si myslimane dhe si një qenie e thjeshtë njerëzore.

 • Shkolla

  Ky libër flet për një realitet kohor e letrar, që ndryshe i përket gjinisë së prozës, ku brenda veprës së autorit ka kujtime të pastërta e të rralla të një kohe të përjetuar. Autori nuk i është përmbajtur teorisë së gjinisë letrare. Pra, ai ka dashur t’i përjetësojë të afërmt e tij, duke shkruar për gjyshin dhe për të afërmit tjerë. Ma vonë, këtë brumë e ka kthyer në roman historik, pra në kujtime të drejtpërdrejta që afrohen me ngjarjet e ndonjë kronike letrare. Vlerat tjera estetike duken përmes gjuhës dhe të folmes së asaj kohe. Këtu ka ngjarje të interesante dhe të drejtpërdrejta. Mandej vërehet qartë liria e mendimit dhe e shprehjes. Këtu mbisundon bota e një kohe, e cila është e veçantë me të gjitha kahjet e jetës. Por, aty ka edhe botë njohëse me diskursin fetar”.

  Shkolla

  CHF14.90

Kategoritë