POSTA FALAS PËR BLERJET MBI 100.-CHF (BRENDA ZVICRËS)
 • Perandoria e së Keqes kundër Djallit të Madh

  Ky libër analizon marrëdhëniet ndërmjet Perëndimit dhe Lindjes. Libri nis me ngjarjen famëkeqe të 11 shtatorit dhe pasojat e tij në mendësinë e intelektualëve dhe tërë shoqërisë perëndimore. Autorët shpjegojnë rrënjët e konflikteve ndërmjet dy kulturave: perëndimore dhe asaj islame dhe mënyrën si e shohin njëra-tjetrën pas 11 shtatorit.

  Autorët shqyrtojnë “ngrirjen” ndërmjet dy shoqërive, por edhe krizat e tyre të brendshme.

   

 • Letërsia e Kosovës

  Libri i Nysret Krasniqit Letërsia e Kosovës: 1953-2000 trajton një gjysmë shekulli prozë e poezi shqipe të Kosovës. Duke lexuar e interpretuar 50 shkrimtarë, disa syresh klasikë që kanë shkuar në amshim, disa të tjerë klasikë të gjallë, ndonjëherë edhe me vepra të vogla në totalitetin e madh, Krasniqi ka dhënë pamjen e vet të kësaj letërsie.

  Ky studim është një ndërmarrje e madhe,një hartë letrare me rezolucion të lartë,falë një pune intensive që ka bërë autori me një dashuri e përkushtim të pashoq.Teksti është shkruar me gjuhën e specialistit,me analizë e argumentim,pa zhargon të tepruar që e bën të kapshëm edhe për jospecialistët,për lexuesit e dashuruesit e letërsisë shqipe.

 • Kompleti i veprave

  Një shkrimtar e mat jetën përmes veprave që ka botuar. Kim Mehmeti thotë se koha i ka kaluar shpejt, prandaj e ka ndjerë të nevojshme t`i prezantojë lexuesit me rrugëtimin e veprës së tij që daton nga vitet 80’.
  Mbijetesa e shqiptarëve jashtë atdheut, por edhe qëndresa e familjes shqiptare ka qenë shpesh fokus i penës së tij.

  Veprën e cilëson si një detyrim ndaj ëndrrave dhe kontributit të të parëve.

  Jo pa modesti, shprehet se veprat e tij i ka parë në duart e lexuesve të rinj dhe hedh poshtë stataistikat që tregojnë për numër të lartë shqiptarësh që nuk i afrohen librit.
  Një shkrimtar nuk resht së krijuari, as Kim Mehmeti.

  Një komplet veprash për të mos u humbur!

   

 • Një dialog i pambaruar

   

  Libri’ Një  dialog i pambaruar’ përmban në vetvete dy qëllimet, sjell dialogun e një intelektualeje dhe autoreje nga Tirana, dhe Kim Mehmetit nga Shkupi.

  Në  këtë  intervistë -rrëfim do të  lexoni se si Kim Mehmeti erdhi dhe u bë  njeriu pë r të  cilin lindi.Siç ai rrëfen pa asnjë  klishe,i ati do kishte dashur që  i biri të  bëhej hoxhë  ose mjek.Larg çdo parashikueshmërie dhe projektimi prindëror Kim Mehmeti u bë  ai që  lindi.

  Është  avangarde të  gjykosh mbi identitetin e shqiptarëve,në  mënyrën si Kim Mehmeti e vendos dhe e përcakton atë .Qëndrimet e Kim Mehmetit për të  dhënat e identitetit shqiptar,janë  qëndrimet e njeriut që  e do atë  që  është  dhe do ta perfeksionojë  atë  që  na është  emëruar ne që  kur lindëm.

  Një  përvojë  që  duhet lexuar me doemos në  këtë  rrëfim të  intervistuar.Rrugëtimi që  përvijohet në  këtë  rrëfim është  historia e rrugës së  njeriut,i cili zgjedh kush është  pasi provon të  jetë  shumë  gjëra të  tjera. Në të vërtetë ky dialog i papërfunduar mes Aldës dhe Kimit është edhe portret i përbashkët i dy bashkëbiseduesve të cilët njëri nëpërmjet pyetjeve e tjetri nëpërmjet përgjigjeve, na shpalosin shumë të vërteta për vetveten. Libri përmban parathënie të Grida Dumës.

   

 • Figura shqiptare në Lindjen e Mesme

  Libri’ Figura shqiptare në  Lindjen e Mesme’, vjen si rezultat i punës shumëvjeçare (1989-2018) të autorit si profesor dhe njohës i Lindjes së Mesme në disa universitete jordaneze.Ai i dedikohet veteranit të gazetarisë shqiptare për Lindjen e Mesme, Nehat Islami. Edhe pse libri kap një hapësirë të madhe kohore e gjeografike (prej Turqisë deri në Jemen), autori më shumë është  përqendruar në shek. XX, atëherë kur Lindja e Mesme mori pamjen e tanishme me shumë shtete që ishin pjesë të Perandorisë Osmane.

  Autori thekson në parathënie se “libri ashtu si është mund të ndihmojë lexuesin shqiptar t’i kuptojë më mirë zhvillimet në Lindjen e Mesme në shek. XX, duke qenë  se shumë  figura shqiptare  kanë pasur rolin e vet në ato zhvillime”.

 • Problemi shqiptar në RS të Maqedonisë

  Libri’ Problemi shqiptar në  RS të  Maqedonisë’ është  një   studim monografik. Ai synon të hedhë dritë mbi problemin shqiptar në Republikën Socialiste të Maqedonisë në harkun kohor 1966-1974, përkatësisht nga Mbledhja IV plenare e Komitetit Qendror të Lidhjes Komuniste të Jugosllavisë e cila u mbajt më 1 korrik 1966 në Brionë  e deri te miratimi i Kushtetutës së vitit 1974.

  Libri u dedikohet studiuesve të historisë dhe të gjithë atyre që duan të njihen me çështjen shqiptare në këto vise për periudhën e viteve 60-70’-të .

 • Europa në mendje

  Nëpërmjet librit’Europa në mendje’Edgar Morin na fton të braktisim ligjërimin retorik dhe idetë fragmentare që prodhojnë një Evropë imagjinare, ideale ose të gjymtuar. Eseja e tij, e cila është në të njëjtën kohë një rrugëtim pyetës në historinë dhe kulturën evropiane, e koncepton Evropën si një njësi të shumëfishtë dhe komplekse, që bashkon të kundërtat në mënyrë të pandashme.

  Për herë të parë në kohët moderne, Evropa po jeton një fat të përbashkët. Ne duhet ta kuptojmë këtë nëse duam të zhvillojmë një qëllim të përbashkët.

 • Djemtë mbeten djem

   

  Libri ‘Djemtë mbeten djem’ përmban disa shtjellime mbi çështjet e identitetit gjinor duke qenë se këto çështje kanë impakt mbi myslimanët që jetojnë në kontekste post-tradicionale në Perëndim.Ato prekin veçanërisht njerëzit të cilët kanë zgjedhur Besëlidhjen e Madhe të Islamit dhe që janë rritur në Judaizëm apo Krishtërim. Mënyra e zakonshme e të bërit të kësaj gjëje është nëpërmjet shqyrtimit të çështjeve në fik’hun (jurisprudencë) klasik dhe duke shpjeguar se si ligjërimi i barazisë që gjendet në Islam funksionon në mënyrë globale, e jo në mikro-nivelin e secilit vendim të fik’hut.

 • Gratë Spiune

  Mata Hari është  një  heroinë  me kombësi hollandeze.Gjatë  luftës së  parë  botërore, komanda ushtarake franceze në  mbështetje të  sukseseve të  tyre jo të  rëndësishme me spiunazhin gjerman në  një  marrëveshje vendosën ta sakrifikojnë  atë ,duke e cilësuar si një  spiune të  tmerrshme gjermane.

  Fama dhe njohja me ushtarët gjermanë  dhe francezë  e bënë  kandidaturën e saj më  se të  përshtatshme. Shumë  e njohur në  të  gjithë  Evropën,balerina e valleve ekzotike lindore u përpoq ti sigurojë  vetes të  drejtën për tu lidhur me oficerët e pasur gjermanë  dhe francezë  pa menduar për pëlqimin ndaj tyre,por vetëm për spiunazhin në  favor të  francezëve kundër gjermanëve.

  Gratë Spiune

  CHF19.90
 • Kosova Fatkeqe

  Kosova  vazhdon të  jetë  fatkeqe edhe si shtet i pavarur,ndonëse jo si në  të  kaluarën kur ishte koloni.Ajo vazhdon të  mbetet fatkeqe,sepse ende është  peng i mitit imperial serb për Kosovën si “tokë  e shenjtë  serbe” dhe “Jerusalem serb”,me të  gjitha pasojat që  ka kjo mitologji agresive,e shndërruar në  doktrinë  religjioze dhe në  politikë  shtetërore.Kosova vazhdon të  jetë  fatkeqe edhe në  planin e brendshëm,sepse lufta primitive për pushtet dhe zhvatje e partive politike po e degradon dhe po e shpërfytyron lirinë  e saj.Natyrisht Kosova është  fatkeqe edhe në  planin ndërkombëtar,sepse është  e ekspozuar ndaj disa niveleve të  pushteteve civile dhe ushtarake,të  cilat duke qenë  të  çakorduara midis tyre dëmtojnë  pavarësinë  dhe zhvillimin e Kosovës.

  Libri është  shkruar në  një  natë  karantine,në  një  gjendje të  thellë dëshpërimi të  autorit për gjendjen e Kosovës,ku midis rreshtave mbart me vete shpresën për një  Kosovë  më  të  mirë .

  Kosova Fatkeqe

  CHF18.90
 • Sejahatname (Libri i udhëtimeve)

  Në vetvete, kjo vepër është një shembull dhe burim i dorës së parë të historisë kulturore të zonave e rajoneve që ai ka vizituar. Rëndësinë e kësaj vepre e tregon më së miri numri i madh i ribotimeve të saj, i përkthimeve në disa gjuhë të ndryshme dhe i një numri të madh artikujsh, shkrimesh, monografish të karakterit akademik që janë shkruar mbi këtë punim.

 • Studime mbi Perandorinë Osmane-1

  Devlet-i ‘Aliyye është fryt i studimeve që ka realizuar Halil Inalcik për një periudhë më shumë se gjysmë shekullore. Autori është njëri prej emrave më të mëdhenj të historiografisë osmane të kohës sonë. Ky vëllim i parë fokusohet në kalimin e shtetit osman nga një principatë e vogël në një perandori të madhe e cila pëfshinte brenda saj Lindjen e Mesme dhe Ballkanin.

 • Studime Osmane

  Ky libër është i përbërë nga një koleksion esesh të flber Ortaylı ku ai kryesisht merret me transformimet politike, ekonomike, shoqërore dhe kulturore që Perandoria Osmane ka pësuar në shekujt e saj të fundit. Brenda kornizës së konceptimit të miletit (kombit), i cili ishte unik për perandorinë si një sistem administrimi, ky libër fokusohet në fushat e transformimit, duke përfshirë pengesat e modernizimit, tendencat, strukturat provinciale dhe urbane si dhe marrëdhëniet midis Rusisë dhe Perandorisë Osmane.

  Studime Osmane

  CHF19.90
 • Lidhja Shqiptare e Prizrenit

  Lidhja e shqiptare e Prizrenit 1878-1881 libri me autor Kristo Frashëri. Botuar nga Akademia e Shkencave të Shqipërisë. Tiranë, 2012. E faqet e librit, 755. Botuar me rastin e 100-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë.

Kategoritë