• Psikologjia e fëmijëve 0-7 vjeç

  – Zhvillimi fizik i fëmijës
  – Zhvillimi shpirtëror i fëmijës
  – Si ta ndihmojmë foshnjën?
  – Çfarë duhet të kemi kujdes?
  – Çfarë të bëjmë kundrejt kokëfortësisë?
  – Kujdes ndaj televizorit dhe celularit!
  – Çfarë është e rëndësishme?
  – Zhvillimi social i fëmijës
  – Zhvillimi gjuhësor i fëmijës
  – Fëmija me probleme
 • Komunikimi pozitiv në edukimin e fëmijës

  – “Cilësia” në komunikimin familjar.
  – Si ndërtohet ndjenja e besimit në familje?
  – Humbja e aftësisë për të komunikuar brenda familjes.
  – Komunikimi familjar dhe aftësia e zgjidhjes së problemeve.
  – Socializimi fillon në familje.
  – Diskutoni në prani të fëmijëve, por…
  – Vendi i gjyshërve në botën e fëmijëve.
  – Gjërat që përjetojnë fëmijët që dëshmojnë konfliktin nuse-vjehërr.
  – Burimi i anomalive në sjelljen e fëmijëve janë prindërit.
  – Ndëshkimi e dëmton personalitetin e fëmijës
  – Justifikimet e atyre që përpiqen t’i disiplinojnë fëmijët me dhunë dhe ndëshkim
  – Çrregullime të sjelljes te fëmijët që ndëshkohen.
  – Ndërgjegjja te fëmijët-
  – Privimi emocional e mbytë ndërgjegjen
  – Personaliteti dhe karakteri te fëmija
  – Rëndësia e ndërtimit të vullnetit te fëmija
 • Çfarë bëjnë fëmijët dhe pse – Dy libra 1 – 2

  Çfarë bëjnë fëmijët dhe pse?- 1
  – Zakoni i të ushqyerit te fëmijët .
  – Rregulli i gjumit te fëmijët.
  – Zhvillimi i gjuhës te fëmijët.
  – Fjalët e vrazhda dhe të shëmtuara te fëmijët.
  – Nervozizmi dhe të bërtiturat te fëmijët.
  – Trajnimi i tualetit hap pas hapi.
  – Thithja e gishtit.
  – Ngrënia e thonjve.
  – Frika te fëmijët.
  – Xhelozia e ndërmjet vëllezërve dhe motrave.
  – Fëmijët dhe mbyllja në vetvete.
  – Fëmija dhe gënjeshtra .
  – Sjellja e sendeve pa leje.
  – Fëmijët aktivë.
  – Kokëfortësia te fëmijët.
  – Zemërimi dhe zakoni i goditjes.
  – Varësia nga teknologjia.
  – Vetëkënaqësia te fëmijët.
  Çfarë bëjnë fëmijët dhe pse? – 2
  – Pse qan fëmija?
  – Pse hidhërohet/zemërohet fëmija?
  – Pse llastohet fëmija?
  – Pse lajkatohet fëmija?.
  – Pse fëmija nuk ha?
  – Pse fëmija nuk na e dëgjon fjalën (nuk bindet)?
  – Pse fëmija nuk dëshiron të shkojë në shkollë?
  – Pse fëmija nuk i bën detyrat e shtëpisë?
  – Pse fëmija nuk dëshiron të ndahet nga nëna?
  – Pse fëmija dëshiron të flejë me prindërit?
  – Pse fëmija nuk zgjohet herët?
  – Pse shfaqen fiksime te fëmijët?
 • AVENTURAT E BILALIT

  Sot lexuesit e vegjel shqiptare po marrin në duart e tyre një libër tepër interesant me titull:”Aventurat e Bilalit të vogël.
  Pa frikë mund të thuhet se ky libër është dallëndyshja e parë në zhanrin e letërsisë artistike fetare myslimane shqiptare.
  Autori i librit,ka arritur që të na sjellë një libër artistik me një përmbajtje të shëndoshë fetare islame për moshat e vogla.Këtë gjë ai
  nuk e bën përmes krijimit të heronjve ideale,që shumë herë duken sikur kanë rënë dje nga qielli,por na e jep përmes personazheve reale,
  besimtarë të thjeshtë myslimanë shqiptare me të mirat dhe me të metat e tyre.

 • Tregimi i Profetit Isa a.s

  Një libër i mrekullueshëm për fëmijë.Ky libër do ti ftojë fëmijët në një udhëtim të mrekullueshëm.Në të ju do të mësoni për të dërguarit
  e Allahut .Gjithashtu fëmijët do të mësojnë arsyen e dërgimit të tyre ,popujt tek të cilët u dërguan.Ky rrëfim i këndshëm për jetën
  e profetit Isa a.s i shpie fëmijët në një aventurë magjepse gjatë të cilës do të eksplorojnë thesaret e përjetshme të këtij tregimi.

 • Tregimi i Profetit Ibrahim a.s

  Në këtë libër flitet për
  profetin tonë të dashur Ibrahim a.s në periudhën e fëmijërisë,kontributin e tij në ndërtimin e Qabes dhe thirrja e njerëzve
  për të kryer haxhin.Një libër që fëmijëvë tuaj i zhvillon imagjinatën dhe i argëton pasi në të njëjtën kohë ato mësojnë rreth profetit
  Ibrahim a.s por edhe i përgjigjen kuiceve të ndryshme duke u argëtuar pa masë.

 • Tregimi i Profetit Adem a.s

  Një libër i mrekullueshëm për fëmijë.Ky libër do ti ftojë fëmijët në një udhëtim të mrekullueshëm.Në të ju do të mësoni
  për të dërguarit e Allahut.Gjithashtu fëmijët do të mësojnë arsyen e dërgimit të tyre,popujt tek të cilët u dërguan.
  Ky rrëfim i këndshëm për jetën e profetit Adem i shpie fëmijët në një aventurë magjepse gjatë të cilës do të eksplorojnë thesaret
  e përjetshme të këtij tregimi.Si në cdo udhëtim fëmijët duhët të dinë se ku do të shkojnë prandaj në këtë libër
  do të gjeni harta të ndryshme,ilustrime të bukura dhe lojra të ndryshme.Në këtë libër ka mjaft këshilla të rëndësishme për ta.
  Në kete libër flitet për krijimin e Ademit a.s i cili ishte njeriu i parë të cilin Allahu e krijoi.

 • Tregimi i Profetit Nuh a.s

  Një libër i mrekullueshëm për fëmijë. Ky libër do ti ftojë fëmijët në një udhëtim të mrekullueshëm.Në të ju do të mësoni për të dërguarite Allahut .Gjithashtu fëmijët do të mësojnë arsyen e dërgimit të tyrë ,popujt tek të cilët u dërguan.Ky rrëfim i këndshëm për jetën e profetit Nuh i shpie fëmijët në një aventurë magjepse gjatë të cilës do të eksplorojnë thesaret e përjetshme të këtij tregimi.

Kategoritë