• Shllime shpirti

  Në historinë e letërsise shqipe janë të njohura krijimet poetike të autorëve të tradites sonë letrare në të cilat ka dominuar elementi fetar, e përshpirtshmja, sublimja, transcendentalja, që e ka karakterizuar mbarë veprën poetike të tyre, madje kjo frymë vazhdon edhe sot e kësaj dite kryesisht nga poetë që ndjejnë në shpirt lidhshmërinë me Krijuesin, Frymezuesin, Dashuruesin e të Bukurës në art dhe në jetv. Në Panteonin e lirikës sonë artistike kanë zënë një vend nderi sidomos ata poetë që binomin fe-atdhe e kanë trajtuar si pjesë të besimit. Që në fillim le të më lejohet që të paraqes disa vrojtime të mia në lidhje me antologjite në përgjithësi dhe për këtë që i ofrohet lexuesit tanë, sot. çdo përpilues antologjie, ose akecili përpilues që mer guximin për të bërë një përzgjedhje poezish a prozash, i ka të njohura kriteret estetike dhe parimet themelore sipas të cilave duhet trajtuar materialin e grumbulluar dhe që mëton të prezantojë. Zakonisht përfaqësohen autoret, veprat e të cilave kane marrë dhëne dhe janë poezite më të arrira artistikisht, që përmbushin kriteret e caktuara, por asnjëhere kriteret s’do të kenë atë force magjike që  detyrojnë përpiluesin të heq dorë nga ajo “që e ka në hater”, sic pohon nje studiues yni në lidhje me kriteret e përpilimit të antologjive dhe se sado që të mundohet të jetë objektiv në përzgjedhjen e tij, prapëseprapë ana subjektive do t’i vasë vulën punës së tij, duke nxjerre në shesh.

  Shllime shpirti

  CHF24.90
 • Si ta zotërosh fatin tënd

  Zbulimi 1 Ligjit të Evolucionit në botën materiale, e ka përgaritur tanimë njerin për ‘u njohur edhe me ligjin e shkakut dhe pasojës në botën mendore. Mendimi nuk është kurrsësi më pak i përpikte në shndërrimin e tij, sesa gjithë format e tjera që mishërojne mendimin; prandaj jo vetëm qelizat dhe atomet, por edhe mendimet dhe bëmat tona, janë të ngarkuara me një energji përzgjedhese të shtueshme. Në mbreterinë e mendimit dhe bëmave tona, e mira ngaherë mbijeton, ngaqv ajo githmonë është më shumë”e kalitur”, kurse e kegja përherë mposhtet. Ta njohësh mirëfilli “ligjin e përkryer” të shkakut, është diçka që ka të bëjë thelbësisht me sferen tonë mendore, ashtu si edhe me sferën materiale, ngase kjo gjë domethenë të çlirohesh nga çdo ankth që ndien, në lidhje me fatin burimor të individit dhe të shoqërisë. “Ngaqë njeriu ështv njeri, sepse ai është zot i fatit të tij”. Prandaj vullneti i atij njeriu që arrin ta nxërë dijën e ligjit të natyrës, gjithashtu ka për ta nxënë edhe dijen e ligjit shpirtëror; vullneti që, kur njeriu është i paditur, zgjedh përherë të ligën, një vullnet që, sikurse edhe dituria jonë, pëson shndërrim dhe shpvrfaqet rrjedhimisht, duke zgjedhur gjithmonë të mirën gjithsesi.

 • Ligji i tërheqjes në botën mendore

  Në dhjetorin e vitit 1901, William Walker Atkinson, kur ishte vendosur në postin e drejtorit të revistës së njohur Mendimi i Ri (New Thought), do t’u paraqitej ndërkaq lexuesve të asaj reviste me një artikull të paharrueshëm. Ne këtë artikull përmbahej një pohim kumbues dhe madhështor i bindjes së tij vetjake, që gjithashtu shërben si asgjë tjetër, për t’u thelluar më mirëfilli në karakterin dhe thelbin e qenies së njeriut që është njëherësh edhe autor i këtij libri. Aty gjejmë një shprehje tejet të kristalizuar të krejt parimeve të përbotshme, të të vërtetave që ai pvrpiqet t’u hedhë dritë përmes shkrimëve të tij, që sipas shumëkujt ndër specialistët e kësaj fushe, nevojitet të lexohen nga tërë hulumtuesit e këtij zhanri letrar të krijuar prej tij, si çelësi i leximit të filozofise së përhapur prej mësimeve të tij. Për këtë arsye, këtij libri i është bashkëngjitur, me titullin “Shtysa ime në punë”, një përmbledhje e bindjeve themelore që ishin shpallur nga Atkinson në këtë artikull të tij fillestar të vitit 1901.

 • Triumfi në jetë

  Çdo qenie e gallë jeton në botën e vet mendore. Hareja dhe githë brengat e tij, janë thjesht sajesa të mendjes së vet, dhe varen pikërisht nga mendja per gjithçka qe ka të bejë me ekzistencën e tyre. Në ketë botë kaq të zymtë, që errësohet edhe më shumë nga mëkatet dhe pikëllimet tona të panumërta, ku sakaq jetonë shumica e njerëzve, ka gjithsesi një tjetër botë, e cila shkëlqen nga virtytet e kulluara dhe gëzimi krejtësisht i papërlyer, vendi ku gjallonë vetëm njerezit e përkryer. Kjo botë sidoqoftë mund të gjendet dhe brenda saj mund të hyjmë, ndërsa shtegu për të depërtuar brenda saj kalon nga vetkontrolli dhe përkryerja e plotë morale e njeriut. Ajo është bota e jetës së përkryer, dhe rrjedhimisht ajo i përket njeriut vetvetiu, ndonëse qenia njerëzore nuk mund të quhet dot kurrsesi e plotësuar, nëse nuk kurorëzohet me përkryerjen e mirëfilltë.

 • Shërimi i zbrazëtisë

  Shumë nga ne e kanë humbur rrugën e tyre në jetë. Disa prej tyre i kanë humbur tashmë shpresat, ngase nuk shohin më asnjë shpëtim nga dhembja, nga brengat dhe nga dështimet e tyre. Ka nga ata njerëz që kalojnë vite me radhë, të zhytur në turp dhe urrejtje për veten e tyre. Të tjerë jetojnë krejtësisht të zbrazët, përkundër suksesit të tyre së jashtmi. Gjithsesi, shpresa nuk mungon. Gjithmonë ka edhe një shteg shpëtimi, sepse njëlloj siç patëm ardhur në këtë rrugëtim jetësor me gjasat për t’u rrëzuar, gjithashtu jemi të pajisur më aftësinë për t’u ngritur sërish. Njëlloj siç gjakosemi, po ashtu edhe shërohemi, ngase jemi të mbrujtur me aftësinë hyjnore për t’ia dalë mbanë, për të mbijetuar, mbase edhe për të lulëzuar pikërisht në mes të shtrëngatës. Secilit nga ne i është dhënë aftësia hyjnore për të shikuar përmes errësirës, për t’u ripërtërirë mes acarit, teksa ligështohemi pareshtur, dhe përsëri shërohemi, ndërsa hijeshohemi edhe më tepër, përkundër thyerjeve tona. Ky libër na jep pikërisht një udhëzues hap pas hapi për ripërtëritjen e këtyre thyerjeve tona – domethënë të zbrazëtisë tonë gjithashtu.

 • Ide të vogla për një jetë të madhe

  Ky libër përfaqëson një përmbledhje të disa prej kuptimeve të jetës, dhe një regjistrim të situatave dhe skenave me rëndësi në të.
  Një urtësi që e kam dëgjuar… që e kam lexuar… që e kam parë… dhe që kisha frikë të më fluturonte nga mendja, vendosa ta “shkruaja”, dhe të ta shërbeja ty.

 • Lufta brenda zemrave

  Një libër që trajton shumë nga çështjet me të cilat përballen të rinjtë muslimanë në Perëndim, ndonjëherë me humor, shpesh me çiltërsi brutale, por gjithmonë me njohuri të shëndosha dhe qartësi të madhe.

 • Perlat e urtësive

  Shpesh herë në rrjetet sociale lexojmë thënie shumë të dobishme nga shejh Abdulaziz et-Tarifi, thënie që hoxhallarët i përkthenin dhe i postonin.

  Tani ja ku e kemi një libër me mbi 1200 thënie të çmuara, ku secila faqe është një thesar i vërtetë.

  Nëse dijetari nuk i kryen detyrat e tij, injoranti ia zë vendin dhe gabon.

  Para se të fajësohet injoranti për gabimin e tij, dijetari duhet të qortohet për shpërfilljen e tij.

 • I Dyti Është I Pari I Humbësve

  Në këtë libër,autori Pino Allievi i cili ka pasur privilegjin ta njihte nga afër dhe ta kishte mik Enzo Ferrarin,paraqet një portret unik,
  të plotë dhe tejet interesant të këtij personaliteti të madh në fushën e sportit,sipërmarrjes,si dhe bashkëveprimet e tij të shumta
  me personalitete të tjera të famshme, me të cilët ka lidhur miqësi të forta dhe ndonjëherë,edhe është përplasur,si Gianni Agnelli
  apo Silvio Berlusconi.

 • Fjalimet TED

  Ky libër është jo vetëm më i ploti në fushën e të folurit në publik,por edhe i shkëlqyer në perceptimin e mënyrës se si duhet
  të komunikojmë dhe të paraqitemi.Nëse keni planifikuar të artikuloni edhe një fjalë të vetme me zë të lartë,
  ky është libër që duhet të lexoni.Libri më mbush me shpresën se fjalët munden, në ditët tona, të ndryshojnë botën.

  Fjalimet TED

  CHF19.90
 • Zgjedhja të përqafosh të mundurën

  Në këtë libër,bazuar në historinë e saj të Holokaustit,
  si dhe në historitë e jashtëzakonshme të njerëzve që ka ndihmuar falë profesionit që ushtron, tregon se mund të arrijmë të çlirohemi
  e të fitojmë tërësisht mbi vuajtjet që mbartim me vete, vetëm nëse jemi në gjendje të përballemi me ato që i kanë shkaktuar –
  njerëz apo kujtime qofshin.Një libër i ngrohtë dhe i shkruar me dashuri, që diagnostikon deri në thellësi shpirtin njerëzor dhe të pajis
  me aftësinë për t’u shëruar!

 • Marketing 4.0

  Pa dyshim që ky është një ndër ata libra marketingu, të cilin këtë vit duhet ta lexoni patjetër.”
  “Një udhëzues i jashtëzakonshëm për të sfiduar praktikën e marke­tingut,në përshtatje me transformimet që tashmë duken në horizont.
  Specialistët e hutuar do të mësojnë se si të lundrojnë në ndryshimet rrënjësore dhe në mundësitë e ndërlidhjes digjitale,me qëllimin
  që t’i kthejnë ato në përparësi.”

  Marketing 4.0

  CHF8.90
 • Hajeni këtë bretkosë

  Hajeni këtë bretkosë!- 21 mënyra fantastike për të ndaluar zvarritjen dhe për të arritur më shumë në më pak kohë.

 • Shoqëria e konsumit

  Një vepër monumentale e sociologut të famshëm francez,Jean Baudrillard,i cili konstaton se konsumi si një mit i ri fisnor,
  është shndërruar në moralin e botës tonë aktuale.Sipas tij, pikërisht konsumi është duke shkatërruar bazat e qenies njerëzore.
  Pikërisht Baudrillard analizon rrezikun që e has njerëzimi.Libri iu rekomandohet studiuesve të sociologjisë e Filozofisë,
  por edhe të gjithë atyre që duan të njihen me Baudrillardin dhe kritikën që ia bën epokës konsumeriste!

 • Inteligjenca sociale

  “Inteligjenca emocionale” ka qene nje fenomen nderkombetar duke u shitur në më shumë se pesë milionë kopje librash në mbarë botën, botuar në mbi 40 gjuhe përfshirë gjuhën shqipe. Tani, tek “Inteligjenca Sociale” Daniel Golemani eksploron nje shkencë të re në zhvillim me implikime befasuese për botën tone nderpersonale. Ai shpjegon saktësinë befasuese te përshtypjeve të para, bazén e karizmës dhe fuqine emocionale, kom pleksitetin e tërheqjes seksuale dhe menyren se si t’i zbulojmë gënjeshtrat. Ai gjithashtu pershkruan “anën e erret të inteligjencës sociale, nga narcizmi te makiavelizmi dhe psikopatia.

  Edhe nje here, Daniel Golemani ka shkruar nje sinteze novatore lë gjetjeve me te fundit ne biologjinë dhe shkencen mbi trurin, duke zbuluar se ne “jemi krijuar të lidhur dhe me ndikime çuditërisht te thella ne marre dheniet tona në çdo aspekt të jetës.

 • Si t’i zgjidhësh mosmarrëveshjet

  Çdo mosmarrëveshje me të cilën përballemi në jetën tonë ngërthen potenciale pozitive apo negative qofshin. Ato mund të jenë burim frymëzimi, sqarimi, mësimi, shndërrimi, rritjeje apo zemërimi, droje, turpërimi, mbylljeje në vetvete si dhe qëndrese. Zgjedhja nuk është në dorën e kundërshtarëve tanë, por në dorën tonë, si dhe në vullnetin tonë për t;u përballur dhe për t’u marrë me to.

Kategoritë