• Zani i Atdheut

  Zani i atdheut, është shkruar prej Hilë Mosit. Këtu e gjeni të interpretuar nga kori i shkollës “Udha e shkronjave”, drejtuar nga mësuesja e muzikës Evgjeni Gashi. Kënga është pjesë e albumit “Zëri i atdheut” (2004) me 10 këngë patriotike, projektuar dhe investuar prej shkollës “Udha e shkronjave”. Drejtues i projektit Artur Shkurti. Orkestrimet dhe regjistrimet u bënë nga kompozitori Adrian Hila, i cili u dha këtyre këngëve patriotike një ritëm aktual dhe i bëri ato, për mendimin tonë, mjaft të çlirëta. : Këngat Shqipe (English: Albanian Songs), Thessaloniki, 1909. Zan’ i Atdheut (English: The Voice of the Homeland), Trieste, 1913.

  Zani i Atdheut

  CHF14.90
 • Muzeu i pritjes

  Vëllimi poetik “Muzeu i pritjes” është një nga veprat më të mira poetike të autorit,e cila të krijon një ndjesi të butë qysh në poezinë e parë.
  Është një vëllim i shkruar me një stil të veçantë,ndërkaq vargjet të çojnë në disa dimensione të çuditshme,
  por që janë dimensione shpirtërore, në të cilat ka dhimbje, vetmi, por edhe dashuri.Ndërthurja e motive të ndryshme që për bosht
  kanë vetëm një subjekt dedikues,janë vetëm disa nga nuancat që e bëjnë këtë poezi edhe më shpirtërore.

 • Stinët e dashurisë

  Mos u ul me gjysmë të dashuruarit
  as mos i miqëso me gjysmëmiqtë
  Mos i lexo gjysmë të talentuarit

 • Dielli i dashurisë

  Kjo përgjedhje tematike prej 2000 vargjesh nga të dyja veprat është e treta në shqipe prej hartuesit dhe niset të ofrojë një tablo përfaqësuese vërtetësore të udhës së dashurisë të Rumiu.

 • Një

  Një libër me poezi ku trajtohen një sërë temash të caktuara në dobi të shoqërisë .
  Poezia e Fatmir MPoeziujës është e shkruar me mendjeprehtësi dhe ndjeshmëri ,sepse ai lëviz në kufijtë e brishtë të talentit.
  Ai depërton në poezi ashtu sikur e përjeton realitetin ,me syrin dhe dëgjimin e brendshëm dhe jo
  me instrumente të jashtme të përdorura nga të tjerët.

  Një

  CHF16.90
 • AI, AJO DHE DASHURIA

  Poezia arabe ka mbartur ndër shekuj një mistikë të shprehur permes përmallimit.
  Një libër me poezi kushtuar ndjenjës më mistike,më të brishtë,më magjike ,dashurisë.
  Poezia e Mahmud Dervishit vjen si një narracion ,që poeti e asimilon me një fuqi estetike.
  Ndërsa Nizar Kabani depërton thellë në temat e dashurisë dhe në botën e gruas.
  Poezitë e këtij vëllimi janë një himn i përsosur për dashurinë njerëzore.

 • Thanie të zgjedhura nga MESNEVIA

  Përgjatë udhëtimit tem me turqishten,që për mu nuk asht kanë veç mësim i nji gjuhe t’huj.Unë tuj ecë n’kit udhë arrita me e gjetë thesarin e orientit.Për mu,të paktën asht kështu.Arrita me e zbulu hz.Mevlanën.E kujtoj që aso kohe,kallximeve t’tij nuk dijsha fort kuptim me ju dhanë, nashta që isha ma e mangët kah aspekti i njohjes së tasavvufit,ama m’prekshin fellë n’shpirt.M’msojshin se nji ditë secili ashik ka me e mrri vusllatin me ashkun e vet.Edhe unë s’u nala asnjiherë n’udhëtimin tem.

  Vazhdova me u fellu në lexim e hulumtim rreth tij,e sot asht ba prej t’preferunve t’mi që asnji ditë nuk e nisi pa lexu prej tij.

 • Kujtimet luajnë me mua

  ‘Kujtimet luajnë me mua’ një titull mjaft metaforik,në fakt janë edhe kujtime tona që për arsye të natyrave të ndryshme,ndoshta dhe kanë filluar të zbehen.

  Libri në fjalë ngërthen katër cikle: “Bari i gjallë mbi varre”, “Njerëz, aktorë, maskarenj”, “Fëmijët e revolucionit” dhe “Peizazhet e barbarisë”, të cilat përfshijnë poezi shpirtërore.

  Veçantia e Krasniqit qëndron në faktin se ai me sukses arrin të portretizojë fragmente të ndryshme të kohës shqiptare,të cilat kur bëhen bashkë,formojnë një tërësi të harmonizuar të subjekteve të ndryshme. Evoluimi artistik i Milazim Krasniqit shënon një gamë të madhe të preokupimeve të tij, që shihet sidomos në këtë vëllim të ri poetik, ku vazhdojnë ta shqetësojnë kujtimet, duke i risjellë njëkohësisht dhimbje, por edhe shpresë.

 • E pashë hënën e re

  Ndër disiplinat që  më  së  shumti studiohej nga shqiptarët në  kohën e Perandorisë  Osmane është  poezia.Shqiptarët u dalluan me një  numër të  madh poetësh,të  cilët e vulosën epokën ku jetuan,duke futur frymë  të  re dhe duke hapur rrugë  të  reja.Poetët shqiptarë  myslimanë  futën një  origjinalitet në  poezinë  osmano-turke.

  Në  vargun e këtyre poetëve të  mëdhenj padyshim është  dhe Ali Vezaj.Libri’E pashë  hënën e re’.është  një  përmbledhje poezish që  përcjell altruizëm,dashuri e fisnikëri.Libri u dedikohet të  gjithë  lexuesve,të  rastit dhe profesionalistë ,të  rinj e të  vjetër.

  Në këtë vepër, autori nëpërmjet vargjeve mjeshtërisht ofron një thesar të çmuar të poezive që i dedikohen kulturës, historisë e qytetërimit islam.

 • Përmbledhje poezish

  Letërsia turke ka një veçori interesante apo më mirë të themi një pikë të fortë,që është poezia e dashurisë.Si në të kaluarën,ashtu dhe në ditët e sotme poetët i kënduan dhe i thurën vargje dashurisë ,që shpeshherë arrijnë deri në elozhe.Në këtë tufë poezish do të mund të shihni fuqinë e vargut të dashurisë përballë mallit e vuajtjes.
  Në poezitë e Sabahattin Ali dashuria kujtohet përmes lotit dhe mallit.

   

 • Mbrëmë i Pëshpërita një Ylli

  Një ylli të fshehtën time për ty, ia pëshpërita mbrëmë: “Dhuroja – thashë – qenien time kësaj lulexhixhe – hënës”…

   

 • Vjersha të Përshpirtëshme

  Hasan Efendi Nahi, ndonëse i petkut fetar, është i të njëjtës rrugë për qëndrimin e shkollës laike në trojet shqiptare. Kur nacionalshovenistët serbë, të friguar nga zhvillimi i hovshëm i shkollës dhe i arsimit në Kosovë, tentuan t’i mbyllin shkollat e mesme, Hasan Efendi Nahi, si gati askush tjetër prej intelektualëve, del në tribunë dhe çon lartë zërin e protestës së guximshme kundër mbylljes së shkollave të mesme.

 • Udhëzimi hyjnor

  Mbulesa Jote

  Si pranverë në ditët e para të gjelbërimit dukesh ti me mbulesë sy i qiellt zemra jote sa e bukur e mbuluar dukesh tokë e qiell
  të bënë dritë fisnikëria ty që m’je fisnike çdo gjë tek ti mirësi mirësi të fshehur margaritar me vlerë…

 • Albumi, vjersha dhe përkthime

  Krijimtaria poetike e Nolit është ndër gjërat më të fuqishme, më të thella e më tronditëse të letërsisë shqiptare. Vargjet e tij përshkrohen nga një filozofi e thellë humaniste dhe janë demaskuese të një bote të vjetër, të mykur ku mbretërojnë intrigat, prapaskenat, krimi e shfrytëzimi, po njëkohësisht prej tyre shpërthejnë idealet e përparuara demokratike, optmizmi se gjithçka që i ka kaluar koha do të përmbyset. Krijimtaria poetike e Nolit u përmblodh për herë të parë nga shkrimtari dhe kritiku ynë i shquar Mitrush Kuteli, më 1948.

 • Juvenilja, poema dhe poezi

  Në këtë poemë shoqërore – psikologjike me elemente të poemës filozofike, që u shfaq si dukuri e veçantë në letërsinë shqiptare të kohës, janë sintetizuar tiparet më karakteristike të artit të Mjedës, si: fryma demokratike, lakonizmi dhe plasticiteti.

Kategoritë