• Një jetë për shkollë

  Mehmet Sufaj ka lindur më 20 qershor 1949, në fshatin Demjan. Katër vite të shkollës fillore i kreu në paralelen e ndarë në Demjan. Pasi nuk kishte klase për të vazhduar edhe për katër vjet, ai u transferua dhe i kreu në shkollën “Gani Hoxha” në Rugovë,të cilat i perfundoi me sukses të shkëlqyeshëm. Në vitin 1972 diplomoi në Shkollen Normale “Hysni Zajmi” ne Gjakovë. Po në këtë vit u inkuadrua në punë si mësimdhënës në shkollën fillore “Durak Ahmeti” në fshatin Demjan. Në fillim të vitit 1974, pas kryerjes së shërbimit ushtarak, u kthye në vendin e punës në vendlindje, si edukues i gjeneratave të reja, si mësues i përhershëm, punë që e kreu me përkushtimin më të madh deri në pensionimin e tij në vitin 2014.

 • Zemër që lulëzon

  Gëzohuni për arritjet tuaja, sado të vogla qofshin ato; por kurrë mos i ngritni ato si dekret para syve. Ato pastaj do t’ju ndalojnë të shihni mundësitë e radhës. Për të arritur frymën e shpresës, lumturisë dhe gëzimit, duhet të punoni gjithmonë për arritje të reja. Nuk duhet të bëheni kurrë prej atyre që tregojnë vetëm për arritjet e kaluara, sikur ato janë një qëllim në vetvete. Duhet të jeni vetë-rinovues; shtesat, lëshimet dhe riorganizimi nuk vlejnë vetëm për zyrën ose dhomën tuaj. Duhet ti zbatoni ato fillimisht në mendjet tuaja dhe zgjedhjet tuaja intelektuale. Nuk do të jeni në gjendje ta bëni këtë, nëse leximet tuaja nuk janë të ndryshme, të lira dhe të balancuara. Në Islam, leximi ishte urdhri i parë drejtuar njerëzimit, pasi ajetet e para që i zbriten Profetit Muhamed [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ishin: “Lexo me emin e Zotit tënd, i Cili krijoi (gjithçka).” (El-Alak: 1)

 • Novela

  Historia zhvillohet gjatë Luftës së Dytë Botërore në një fshat të vogël në perëndim të Kirgistanit. Pesëmbëdhjetë vjeçari Said tregon historinë e kunatës së tij Xhamilës. Džamila ishte një vajzë e bukur, e martuar me të padashurin Sadyk. Kur Sadyk u dërgua në front, Džamila bie në dashuri me invalidin Danžár, i cili u kthye nga fronti me një lëndim lufte. Pas përfundimit të luftës, Sadyk kthehet në shtëpi, por Džamila dhe Danžar largohen nga fshati dhe shkojnë të jetojnë së bashku diku tjetër. Said gjithashtu shkon në qytet për të studiuar pikturë.

  Novela

  CHF18.90
 • Faleminderit, armiqtë e mi

  Produkti me i keq ne jete, eshte produkti i armiqve!
  Per dicka te tille, nuk te lipset me shume sesa idiotesia, moskokecarja dhe keqmenaxhimi i situates per te mbledhur perreth
  nje lum kundershtaresh, armiqsh, dashakeqesh dhe hatermbeturish.

 • Fundi i Botës

  Sa herë që njeriu zhvillohet dhe mendon se e ka zotëruar Tokën dhe gjithçka që ndodhet në të,si dhe mendon se ka mundësi të bëj në
  të ç’të dëshiroj,pikërisht atëherë vjen urdhri i Allahut i cili shkatërron çdo gjë.

 • Furnizimi për botën tjetër

  Ibn Rexheb El-Hanbeliu per Ibn Kajjimin kishte thene:”Nuk kam pare kurre njeri si ky,nuk kam takuar njeri me te dijshem se ky ne
  te kuptuarit e kuptimeve kuranore,te sqarimit te Sunnetit dhe te dispozitave te besimit.Ky dijetar i nderuar,la pas vetes 98 vepra madheshtore,
  te cilat i ka cekur dijetari Beker Ebu Zejd ne vepren e tij: “Ibn Kajjim el-Xhevziffe —jeta, &gjurmet dhe veprat e tij “.

 • Fjalimet TED

  Ky libër është jo vetëm më i ploti në fushën e të folurit në publik,por edhe i shkëlqyer në perceptimin e mënyrës se si duhet
  të komunikojmë dhe të paraqitemi.Nëse keni planifikuar të artikuloni edhe një fjalë të vetme me zë të lartë,
  ky është libër që duhet të lexoni.Libri më mbush me shpresën se fjalët munden, në ditët tona, të ndryshojnë botën.

  Fjalimet TED

  CHF19.90
 • Kush ma ka lëvizur djathin

  “Kush ma ka lëvizur djathin?”është një alegori e thjeshtë që zbulon të vërteta të thella.Është një rrëfim i çuditshëm dhe i
  ftilluar mbi katër personazhe që jetojnë në një labirint dhe kërkojnë “djath” për t’u ushqyer e për të qenë të lumtur.
  Dy janë minj, quhen Nuhatës dhe Turrës.Dy janë liliputë, që kanë madhësinë e minjve, por që duken e veprojnë pothuajse si njerëzit.

 • Çudira nga Bota

  Një libër që përmban kuriozitete dhe çudira të ndryshme nga e gjithë bota.

 • Një tokë e re, krijo një jetë më të mirë

  Pas librit “Fuqia e së tashmes”,Eckhart Tolle vjen te lexuesi me “Një tokë e re”.Një lexim thelbësor dhe i domosdoshëm për të gjithë.
  A jemi gati për një tokë të re?Më pak ego, më pak paragjykime,më pak mure e më shumë ura,drejt një toke të re ku zotëron harmonia.Është këtu.
  Tash.Në shumë pjesë të botës po shfaqet një ndjesi e drejtësisë shoqërore, të cilën të parët tanë as që kanë mundur ta ëndërrojnë.
  Nënshtrimi i një race nga një tjetër, dominimi ndaj femrave nëpër mijëra vite të patriarkatit,dhe zhvlerësimi i njerëzve në bazë
  të klasës shoqërore janë, për një numër në rritje nga ne, makthe të së shkuarës.

 • Mjaft gabuat

  Në librin Mjaft gabuat,profesori i strategjive dhe këshilltari i menaxhmentit,Olivier Sibony,sjell dhjetëra raste magjepsëse
  studimore se si i çojnë paragjykimet apo shtrembërimet logjike njerëzit–përfshirë titanët më të njohur të botës së biznesit-
  në nëntë gracka të rëndomta vendimmarrjeje.

  Mjaft gabuat

  CHF22.90
 • Psikologjia e Parasë

  Në librin Psikologjia e parasë, Morgan Housel,autori fitues i disa çmimeve,
  ndan 19 histori të shkurtra që zbulojnë mënyrat e çuditshme se si njerëzit mendojnë për paranë dhe ju mëson
  se si ta kuptoni më mirë njërën prej temave më të rëndësishme të jetës.

 • Si të bëhesh profesionist në shitje

  “Si të bëhesh profesionisht në shitje” është një udhëzues njohurish dhe aftësish,është përgjigja e pyetjes:
  Si të kemi sukses në profesionin tonë dhe në jetë? Çfarë është shitja në vetvete?Cilët janë faktorët/elementët e saj përbërës?
  Cilat janë cilësitë që përcaktojnë përsosmërinë në shitje?Cilat aftësi e veçojnë nga të tjerët shitësit e suksesshëm?
  Në ç’etapa zhvillohet ky proces? Çfarë duhet bërë për të rritur shanset për suksesin afatgjatë?

 • Si të flasim me këdo

  A nuk i admironi edhe ju njerëzit e suksesshëm që duket se “kanë gjithçka në dorë”? i shihni teksa flasin plot vetëbesim nëpër takime biznesi, ose qetë – qetë nëpër festa me shoqërinë. Ata gëzojnë punët më të mira, partnerët më të bukur, miqtë më të spikatur, llogaritë bankare më të majme e vendbanimet më në modë.

 • Sekreti më i madh në botë

  Një libër i jashtëzakonshëm që çliron një botë plot potencial lumturie dhe arritjesh personale për ju.Përmban grafikun e suksesit
  që do t’ju shoqërojë në transformimin e jetës suaj! Autori që ka ndihmuar miliona njerëz të transformojnë jetën e tyre përmes librave inspirues!
  Një nga shkrimtarët më ndikues në botë ndan me lexuesit një nga sekretet më të mëdha për suksesin financiar dhe personal në vazhdimin e veprës
  TREGTARI MË I MADH NË BOTË.

 • Si të tërheqësh meshkujt dhe paratë

  A realizohen ëndrrat?A ndodh ndonjëherë në jetën reale që një Hirushe,të takojë Princin e Kaltër,të martohet me të dhe të
  jetojnë të lumtur në Kështjellë? A mundet një vajzë, që në fillim të jetës së saj të ndërtojë idenë e saj mbi burrin që ajo dëshiron
  të martohet dhe gjërat që ajo dëshiron,dhe falë planifikimit,të rrëmbejë nga jeta ato që do?
  Dhe nëse një arritje e tillë, përfundimisht mund të realizohet, me çfarë mjetesh arrihet kjo?

Kategoritë