• Karakteri i muslimanit

    Pejgamberi i All-llahut ka sqaruar qartë se besimi i fortë pa dyshim prodhon karakter të fortë, dhe se rënia rapide e moralit përfundimin e ka në dobësimin e besimit, në bazë të madhësisë së të keqes apo dobësisë së saj. Lidhur me njeriun e pandërgjegjshëm, me sjellje brutale, i cili bën punë të ndyta pa u brengosur prej askujt.

  • E vërteta e hidhur

    Disa njerëz e kalojnë jetën ashtu siç kalon pastruesi i rrugëve përpara dyqaneve të floririt, pa i hedhur sytë nga stolitë e shndritshme, pasi nuk i interesojnë ato sende, ose siç kalon puntori me mëditje nëpër arat e mbjella e të mbushura me prodhim dhe fruta plot, që nuk mendon përveçse të marrë vetëm mëditjen e tij.

Kategoritë