• Kompleti i veprave

  Një shkrimtar e mat jetën përmes veprave që ka botuar. Kim Mehmeti thotë se koha i ka kaluar shpejt, prandaj e ka ndjerë të nevojshme t`i prezantojë lexuesit me rrugëtimin e veprës së tij që daton nga vitet 80’.
  Mbijetesa e shqiptarëve jashtë atdheut, por edhe qëndresa e familjes shqiptare ka qenë shpesh fokus i penës së tij.

  Veprën e cilëson si një detyrim ndaj ëndrrave dhe kontributit të të parëve.

  Jo pa modesti, shprehet se veprat e tij i ka parë në duart e lexuesve të rinj dhe hedh poshtë stataistikat që tregojnë për numër të lartë shqiptarësh që nuk i afrohen librit.
  Një shkrimtar nuk resht së krijuari, as Kim Mehmeti.

  Një komplet veprash për të mos u humbur!

   

 • Një dialog i pambaruar

   

  Libri’ Një  dialog i pambaruar’ përmban në vetvete dy qëllimet, sjell dialogun e një intelektualeje dhe autoreje nga Tirana, dhe Kim Mehmetit nga Shkupi.

  Në  këtë  intervistë -rrëfim do të  lexoni se si Kim Mehmeti erdhi dhe u bë  njeriu pë r të  cilin lindi.Siç ai rrëfen pa asnjë  klishe,i ati do kishte dashur që  i biri të  bëhej hoxhë  ose mjek.Larg çdo parashikueshmërie dhe projektimi prindëror Kim Mehmeti u bë  ai që  lindi.

  Është  avangarde të  gjykosh mbi identitetin e shqiptarëve,në  mënyrën si Kim Mehmeti e vendos dhe e përcakton atë .Qëndrimet e Kim Mehmetit për të  dhënat e identitetit shqiptar,janë  qëndrimet e njeriut që  e do atë  që  është  dhe do ta perfeksionojë  atë  që  na është  emëruar ne që  kur lindëm.

  Një  përvojë  që  duhet lexuar me doemos në  këtë  rrëfim të  intervistuar.Rrugëtimi që  përvijohet në  këtë  rrëfim është  historia e rrugës së  njeriut,i cili zgjedh kush është  pasi provon të  jetë  shumë  gjëra të  tjera. Në të vërtetë ky dialog i papërfunduar mes Aldës dhe Kimit është edhe portret i përbashkët i dy bashkëbiseduesve të cilët njëri nëpërmjet pyetjeve e tjetri nëpërmjet përgjigjeve, na shpalosin shumë të vërteta për vetveten. Libri përmban parathënie të Grida Dumës.

   

 • Vëllazëria e motrave të përdala

  Maqedonia e sotme është djep ku bëjnë gjumë mosdurimet ndëretnike, ajo është një kreatur shtetërore e cila si e tillë mbase edhe nuk ka të ardhme, por që mund të shërbejë si shembull se ç’ndodh me …… një shtet i cili mbetet peng i dyfishtë: i ëndrrave të një populli të vonuar – atij maqedonas dhe i ambicieve të një popullit që e din çka i takon, po nuk din si atë ta merr – atij shqiptar. Qeveria e sotme e këtij shteti është ajo që u këndon ninullë mosmarrëveshjeve ndëretnike, që ato i mëkon dhe i zgjon nga gjumi sa here që ka nevojë t’i alarmojë “mamitë” ndërkombëtarë që të tregohen më të kujdesshme ndaj shtetit që ajo drejton, që të mbrojnë shtetin i cili gjithmonë ka qenë, dhe ende është, pronë i partive në pushtet, e jo i qytetarëve që jetojnë në të.

Kategoritë