• XHANANE

  Prindërit e Xhananes i përkisnin feve të ndryshme .I ati ishte mysliman ndërsa nëna e krishterë.Që prej fillimit të martesës së tyre
  prindërit ishin kundra .Pas njëfarë kohe erdhi në jetë Xhananja.Kur Xhananja ishte në moshë të vogël babai i arrestohet
  padrejtësisht dhe më pas gjatë dënimit ai ndërron jetë.Nëna e Xhananes mbeti e ve.Familjarët i kërkonin që të braktiste vajzën e vogël,
  pasi kjo ishte e vetmja mënyrë që atë ta falnin.Ajo nuk pranoi dhe vendosi të kujdesej për Xhananen.
  Marrë shkas nga kjo tregtari nervozohet dhe përbetohet se do ti shkaktojë shumë vuajtje gruas së gjorë të cilën e dhunon dhe e keqtrajton.
  Çfarë do të ndodhë me gruan e gjorë ?A do të jetë ajo sërish e lumtur?Po me Xhananen?

  XHANANE

  CHF13.90
 • Ajo që gjeti vetveten

  Ky libër është një stuhi e jashtëzakonshme ndjenjash.
  Nilyfere është personazhi kryesor e cila e gjeti vetveten dhe dashurinë e saj të vërtetë në fund të një sprove shumë mësimdhënëse
  dhe të vështirë të jetës.Tani Nilyfere ka lënë gjurmë në botën tonë si ‘Ajo që gjeti vetveten’ në emër të të gjithë atyre që kërkojnë vetveten.

 • AJSELI

  Libri me titull Ajseli është formuar nga një letër e tillë mahnitëse dhe enigmatike e cila është shkruar “në shtratin e vdekjes”.
  Ajo flet për historinë jetësore shumë të dhimbshme të një pacienteje që vuan nga një sëmundje e rëndë dhe që i është
  shkatërruar ana psikologjike dhe mendore.Ky libër që heton marrëdhëniet njerëzore, problemet e të rinjve, degjenerimin shoqëror,
  tregon për dramën e padurueshme të një vajze që është në prag të vetëvrasjes.

  AJSELI

  CHF13.90
 • Menaxhimi i gjumit sipas sunetit

  Ky libër është një përpjekje modeste për përmbledhjen e haditheve, të cilat i trajtojnë çështjet që lidhen me gjumin dhe rrugët e menaxhimit të tij në mënyrë efektive.

 • VLERA E NAMAZIT TË NATËS

  Libri Vlera e namazit të natës është nga librat më të rëndësishëm
  në këtë temë, që trajton dobi të shumta.Kjo temë që trajton Imam el- Axhurri në këtë libër është e rëndësishme për çdo besimtar
  që kërkon të shpërblehet prej Zotit të tij dhe ka dëshirë që të shtojë adhurimet nga nafilet dhe veprat e mira.

 • Kënaqësia bashkëshortore

  Islami si një fe e plotësuar paraqet dhe ofron udhëzime dhe këshilla në çdo aspekt të jetës, si në pastërti dhe falje,
  në rregullime tregtare, në martesa dhe ligje të trashëgimisë.Ka pak hapësirë për ndarjen e religjionit nga shteti, edhe pse,
  Islami insiston në respektimin e spektrit të plotë të mësimeve të tij-nga çështjet fondamentale të besimit dhe adhurimit,
  në transaksionet financiare, edukatën shoqërore, devotshmërinë dhe moralin.

 • Komplet me 10 libra nga Ibn Kajim El Xheuzije

  Ky set përmban:
  
  1. 100 Këshilla
  2. Thënie të zgjdhura të Ibn Kajimit
  3. Sprovat dhe tejkalimi i tyre
  4. Shembuj të përkryer në Kuran
  5. Vesvese të shejtanit
  6. Pendimi dhe kërkimfalja
  7. Këshilla të përzemërta të mikut
  8. Tiparet e hipokritëve
  9. Shpirti i namazit
  10. Hixhreti drejt Allahut
 • Komplet me 10 libra nga Ibn Tejmije

  Ky set përmban:

  1- Letra nga burgu.
  2- Kopshtet e pastrimit
  3- Sëmundjet e zemrës
  4- Fjalë të arta
  5- Fjala e bukur
  6- Perla dhe margaritarë 1
  7- Perla dhe margaritarë 2
  8- Akideja Vasitije
  9- Dallimi mes miqve të Allahut dhe miqve të shejtanit
  10- Mosfajësimi i imamëve të shquar

 • Një jetë pa stres

  Një  djalë  i ri kishte shumë  dëshirë  të  mësonte sekretin e lumturisë.

  Ai pyeti shumë  njerëz për këtë , derisa dikush e këshilloi të  vizitonte një  fshat të  caktuar në  Kinë , ku gjendej një  burrë  i mençur, i madh në  moshë , i cili do të  mund t’i tregonte për sekretin e lumturisë .

   

 • Krahët e thyer

  Novelë autobiografike,e cila flet për dashurinë e parë të autorit.Një rrëfim romantik  i një djaloshi dhe një vajze, të cilët i lidh dashuria platonike.

 • Tregime të përzgjedhura

  Bëhu si ujvarë në bujari e ndihmë!

  Bëhu si dielli në dhembshuri e mëshirë!

  Bëhu si natë për t’i mbuluar të metat e të tjerëve!

  Bëhu si i vdekur në nervozizëm e zemërim!

  Bëhu si dhe në thjeshtësi dhe përulësi!

  Bëhu si det në mirëkuptim!

  Ose duku siç je,ose bëhu siç dukesh!

   

 • Të jesh Musliman Evropian

  Kush jemi ne dhe Çka pritet prej nesh si muslimanë nga feja jonë.
  Në shikim të parë, këto dy pyetje duken të thjeshta, por në fakt janë thelbësore për kushtet në të cilat jetojmë. Duke u bazuar në  kornizën e përgjithshme të identitetit islam, përtej një hapësire të pasigurt si Evropa arrijmë  të përcaktojmë se çfarë  është  e përshtatshme për mjedisin evropian dhe çfarë  duhet të reformohet dhe të përmirësohet për  arritjen e një  ekzistence të balancuar dhe të një bashkëjetesë paqësore.

 • Fuqia e mendimit pozitiv ( Komplet me 3 Libra )

  Mendimi është një forcë efektive, nga e cila buron secila forcë e jashtëzakonshme. Motivuesi më i mirë dhe njëri ndër librat më të suksesshëm në botë.

 • Seria Tregime fetare

  Rrëfimet për njerëzit që lanë gjurmët më të mëdha në histori,veprat dhe fjalēt e të cilēve ndikojnë edhe sot në miliarda njerēz,dhe do të ndikojnë sa të ketë njerëz mbi tokë.

 • Krahët e fluturës, një tregim mbi kalimin e vështirësive

  Ky roma më ndihmoi të dilja nga vendi i fajit që vendosa vetë, si një grua e divorcuar së shpejti. Fatima është një grua e re, e cila e gjen veten të vetme dhe të humbur, pas divorcit. Ajo është duke luftuar për të gjetur vendin e saj në jetën e saj, në familjen e saj dhe në botë. Ajo po lufton si një grua, si myslimane dhe si një qenie e thjeshtë njerëzore.

 • Kthimi i Haj ibn Jakdhan

  A ka dritë pas errësirës? Gjithsesi. Është kthyer koha për të krijuar njeriun e ri. Është kthyer koha për të çrrënjosur të keqen, për të çrrënjosur çrregullimin në tokë dhe në deti, për të hapur dhe përgatitur vendin për kthimin e të mirëve, për t’i shfaqur të zgjedhurit e denjë, për t’i mposhtur keqbërësit, për të krijuar mendime të reja, e vërteta është e pavdekshme, kurse njerëzit vdesin, e pavërteta është e zhdukur, ajo vetvetiu është paracaktuar të zhduket, sepse në vete ngërthen të keqen, shkatërron veten me veten, njerëzit me duart e veta i hapin varret e tyre, pas një sëmundje të gjatë të përjetuar në kaos gjithëpërfshirës.

Kategoritë