POSTA FALAS PËR BLERJET MBI 100.-CHF (BRENDA ZVICRËS)
 • Dhjetë hapat për një familje të mirë

  Ti,sikur zemërohesh që njerëzve u bie ndërmend për ty ‘vetëm kur kanë ndonjë nevojë’?Aman,a nuk është kjo fitore,jo disfatë?A nuk është kjo dëshmi e vlerës,e jo të pavlerës?A e din ti motër që edhe Krijuesin e Lartësuar,nga i cili çdo rrahje zemre kërkon leje të rrah,shumica e njerëzve e kujtojnë vetëm kur nuk është askush,kur nuk mundet askush,kur nuk di askush…?Bëhu krenare që njerëzit të kujtojnë kur bën mirë.Nëse emri yt është asocim për shërbimin ndaj robërve të Allahut,dije që ky shpërblim është nga Krijuesi.

 • Thanie të zgjedhura nga MESNEVIA

  Përgjatë udhëtimit tem me turqishten,që për mu nuk asht kanë veç mësim i nji gjuhe t’huj.Unë tuj ecë n’kit udhë arrita me e gjetë thesarin e orientit.Për mu,të paktën asht kështu.Arrita me e zbulu hz.Mevlanën.E kujtoj që aso kohe,kallximeve t’tij nuk dijsha fort kuptim me ju dhanë, nashta që isha ma e mangët kah aspekti i njohjes së tasavvufit,ama m’prekshin fellë n’shpirt.M’msojshin se nji ditë secili ashik ka me e mrri vusllatin me ashkun e vet.Edhe unë s’u nala asnjiherë n’udhëtimin tem.

  Vazhdova me u fellu në lexim e hulumtim rreth tij,e sot asht ba prej t’preferunve t’mi që asnji ditë nuk e nisi pa lexu prej tij.

 • Shkëlqimi i një zemre

  Historia marramendëse e një të riu të jashtëzakonshëm që nuk njihte asnjë rregull.Një histori e vërtetë jete larg imagjinatës e trillimit dhe e përjetuar plotësisht.Historia mësimdhënëse e Mehmetit nga Dyzxheja të cilit i ndryshoi krejtësisht jeta falë interesimit plot dashuri e dhembshuri të profesorit të tij.Ndërkohë që bënte një jetë të shthurur,u bë një njeri krejt tjetër.Një libër i këndshëm i cili do ju bëjë për vete!

 • Gruaja në Kur’an

  Ky libër vjen në një kohë kur tashmë është bërë domosdoshmëri e kohës që të diskutohet mbi rolin dhe statusin që Kur’ani ia ka dhënë gruas.

  Libri trajton njërën nga mosmarrëveshjet më neuralgjike në teorinë islame bashkëkohore dhe jetën praktike të muslimanëve:mosmarrëveshjen rreth statusit dhe pranimit të gruas.Domosdoshmëria e këtij libri rrjedh jo vetëm nga paqartësitë teorike dhe mëdyshjet brenda islamit,në vijën përgjatë së cilës shpesh ndahen,largohen dhe shpesh përplasen interpretimet e nxjerra nga dispozitat fetare me paragjykime kokëforta të bazuara në modelet specifike të traditës kulturore,por edhe nga bashkëveprimi i pashmangshëm i gjykimeve islame me kuptimin e statusit dhe pranimit të gruas në shoqërinë sekulare bashkëkohore.

  Autori në këtë vepër gjithashtu ju kundërpërgjigjet stereotipave të ndryshme të cilat janë prezentë në kohën bashkëkohore kur flitet mbi statusin e femrës në Islam.

 • Më iku namazi

  Kur ishim të vegjël ishim mësuar që të moshuarit të na urdhërojnë për namaz.U pajtuam me këtë çështje,pastaj shkonim për t’u falur,por në namaz gjenim vështirësi dhe e brraktisnim.Dëgjonim hoxhën duke folur për namazin dhe rëndësinë e tij,gjithashtu edhe dënimin për lënien e tij.Kemi menduar se ata të cilët e kryejnë atë,posedojnë një dhuratë hyjnore,të cilën ne nuk e kemi.

  Namazi është energji.

  Mos mendo se ngritja për të falur namazin do të marrë energji prej teje, përkundrazi ai është burim energjie. Ngritja jote për namaz do ta rimbushë energjinë tënde dhe aktivitetin tënd.

 • Kafeja Gold Q7 – Gold Q7 Coffee

  Stresi dhe lodhja e epokës moderne mund të kenë ndikuar seksualisht tek ju. Është normale që ju të ndiheni më ngurrues dhe joefikas se më parë. Me KAFEJA GOLD Q7 do të shpëtoni nga këto telashe dhe do të keni një jetë të këndshme seksuale.

  Der Stress und die Müdigkeit des modernen Zeitalters haben Sie möglicherweise sexuell beeinflusst. Es ist normal, dass Sie sich zurückhaltender und ineffizienter fühlen als zuvor. Mit GOLD Q7 COFFEE werden Sie diese Probleme los und haben ein angenehmes Sexualleben.

 • Kujtimet luajnë me mua

  ‘Kujtimet luajnë me mua’ një titull mjaft metaforik,në fakt janë edhe kujtime tona që për arsye të natyrave të ndryshme,ndoshta dhe kanë filluar të zbehen.

  Libri në fjalë ngërthen katër cikle: “Bari i gjallë mbi varre”, “Njerëz, aktorë, maskarenj”, “Fëmijët e revolucionit” dhe “Peizazhet e barbarisë”, të cilat përfshijnë poezi shpirtërore.

  Veçantia e Krasniqit qëndron në faktin se ai me sukses arrin të portretizojë fragmente të ndryshme të kohës shqiptare,të cilat kur bëhen bashkë,formojnë një tërësi të harmonizuar të subjekteve të ndryshme. Evoluimi artistik i Milazim Krasniqit shënon një gamë të madhe të preokupimeve të tij, që shihet sidomos në këtë vëllim të ri poetik, ku vazhdojnë ta shqetësojnë kujtimet, duke i risjellë njëkohësisht dhimbje, por edhe shpresë.

 • Thanie nga Mevlana dhe Shemsi

  Përgjatë udhëtimit tem me turqishten,që për mu nuk asht kanë veç mësim i nji gjuhe t’huj.Unë tuj ecë n’kit udhë arrita me e gjete thesarin e orientit.Arrita me e zbulu Mevlanën dhe Shemsin.Vazhdova me u fellu në lexim,e hulumtim rreth tyne,e sot janë ba t’preferunt e mi që asnji ditë nuk e nisi pa lexu prej tyne.E tuj e pa ndikimin pozitiv që patën n’mu,vendosa me i da edhe me t’tjerët përmes përkthimeve t’mia.

 • Veli dhe kuptimi

  Regjistri i intelektit është mjaft i fryrë.Vështirë të thuash nëse të mirat i ka më të shumta apo të ligat.Intelekti i ka bërë edhe shpikjet që u kanë lehtësuar jetën njerëzve,ka bërë armët e shkatërrimit në masë si dhe ka drejtuar luftërat që kanë vrarë me miliona njerëz.Pyetja kyçe është:

  Nga vjen ky dallim?

  Si luftohet me një intelekt që tradhëton natyrën e vet?

  Çfarë e bën intelektin ta harrojë mirësinë që ka në thelb dhe t’i nënshtrohet së keqes?

  Libri që keni në duar synon t’u përgjigjet këtyre pyetjeve si dhe të vërë në vendin e duhur e të nxjerrë në pah marrëdhënien ndërplotësuese mes nocioneve si intelekti,zemra,shpirti,kuptimi,e vërteta dhe qenia.

  Kjo vepër që mund të kategorizohet në ato të filozofisë së dijes, është e veçantë për nga përmbajtja dhe porosia që jep. Ajo na rikujton se jemi qenie që arsyetojnë, se duhet të mendojmë ndryshe rreth arsyes, se edhe ajo ka kufijtë e saj, se arsyeja duhet të na shpalosë kuptimin/kuptimet e jetës. Përmes  ‘Veli dhe kuptimi ‘autori na mëson se ka arsye që shpie nga e mira dhe arsye që çojne nga e keqja, na nxit të reflektojmë mbi qenien, thelbin e qenieve, t’u japim vlerë atyre pa i reduktuar në vlerën e tyre utilitare, të jetojmë në harmoni me njeriun, natyrën, Zotin, e kjo harmoni sjell lumturinë, të cilën me sa duket e kemi shndërruar në term abstrakt, në një kategori të humbur.

  Nga përvoja mund të themi se duke lexuar ‘Velin dhe kuptimin’ në fakt lexojmë shumë libra përnjëherë, komunikojmë me porosi të jashtëzakonshme, ndriçohemi me vlera tradicionale që ky autor me ligjëratën e vet ja risjell kontekstit aktual të jetës dhe qenies tonë.

 • Edhe kjo kalon

  Këto tregime trokasin në zemrat dhe ndërgjegjen tonë ,duke na mësuar se para së gjithash është dashuria,ajo që mban gjallë këtë botë ,në këtë epokë kur çdo gjë tjetër mundohet dhe vazhdon ta ngulfat në vazhdimësi jetën njerëzore.

  Nëse mesazhi i këtyre tregimeve arrin të kalojë nga mendja në zemrat tona,pra nga fjala në veprim atëherë do të jetë kura më e mirë për përmirësimin e raporteve mes prindit e fëmijes,mes shokëve,mes burrit dhe gruas por edhe do jetë ilaçi më i mirë për vëllazërimin mes popujve dhe ideologjive pasi do ta nënkuptojmë se burimi i gjithë njerëzimit është i njëjti.

   

 • Princi-Sundimtari

  Një botim i ri i veprës klasike “Sundimtari” (Princi) i autorit politikan Nicola Makiaveli, shoqëruar me një material gjykimesh mbi autorin nga personaliteti italian i shekullit 19, Ugo Foskolo, vjen i përkthyer dhe i pajisur me shënime nga Qemal Velija. Makiaveli dhe vepra e tij kanë hyrë në fondin klasik të literaturës politike dhe doktrinare dhe kanë ngjallur debat të madh në botën studimore për shkak të parimeve realiste të tij të administrimit dhe qeverisjes. Shënimet që shoqërojnë botimin kanë shërbyer për të saktësuar mjaft koncepte që janë trajtuar në punimin e Makivaelit, ndërsa gjykimet e Foskolos i kanë dhënë një përmasë të re librit, pasi ai ka bërë një analizë të qëndrimeve të shumë autorëve të mëdhenj për tre shekuj mbi Nikolo Makiavelin.

 • Kafe Shah Mat për femra dhe meshkuj – Kaffee Schachmatt geeignet für Herren und Damen

  Çfarë është Kafeja Shah Mat:

  Është një produkt i shkëlqyer që rrit dëshirën dhe dëshirat seksuale dhe ju jep netë pa gjumë me energjinë që do të japë. Pra, çfarë bën Kafeja Shah Mat? Ky produkt, i cili përdoret gjithashtu për të nxitur dëshirat seksuale dhe për të rritur performancën seksuale, Ofron forcim superior tek meshkujt, Rrit dëshirën dhe kënaqësinë seksuale tek meshkujt dhe femrat, Zgjat kohëzgjatjen e marrëdhënieve seksuale me efektin e saj vonues, Përgatitet për marrëdhënie falë efektit të tij stimulues, Do të jeni gjithmonë gati për një marrëdhënie të re pasi ajo siguron forcim afatgjatë.

  Was ist Schach Mat Aphrodisiakum-Kaffee:

  Es ist ein ausgezeichnetes Produkt, das das sexuelle Verlangen und Verlangen steigert und Ihnen mit der Energie, die es gibt, schlaflose Nächte beschert. Was also macht Checkmate Aphrodisiakum Kaffee? Dieses Produkt, das verwendet wird, um sexuelle Wünsche auszulösen und die sexuelle Leistungsfähigkeit zu steigern, ebenfalls bietet überlegene Härtung bei Männern, Erhöht das sexuelle Verlangen und Vergnügen bei Männern und Frauen, Es verlängert die Dauer des Geschlechtsverkehrs mit seiner verzögernden Wirkung, Bereitet dank seiner stimulierenden Wirkung auf den Geschlechtsverkehr vor, Sie werden immer bereit sein für eine neue Beziehung, da sie für eine lang anhaltende Verhärtung sorgt. Erhöht die Spermiendichte mit Spermienzahl, Reduziert Angst vor dem Geschlechtsverkehr.

 • Spraj natyrale Super Viga 150000 me vitaminë E-Natürliche Super Viga 150000 Verzögerungsspray mit Vitamin E

  Spraji me vonesë do të desensibilizojë P-nis kur aplikohet në kokë dhe brenda pak minutash. Pasi të përdoret, mund të keni S-x deri në 10 herë më të gjatë se më parë. E njohur si aftësia juaj për të qëndruar më gjatë dhe për të kënaqur zonjën tuaj me fat dhe për t’i dhënë asaj orgazma të shumta. Ejakulimi i parakohshëm është një gjendje e zakonshme që prek miliona (75 përqind) meshkuj në një kohë ose në një tjetër. Delay Spray rekomandohet për këdo që është duke luftuar për të arritur kënaqësinë e plotë seksuale për shkak të derdhjes së parakohshme. Aplikojeni dy herë në kokën P-nis dhe prisni 5-30 minuta pastaj jeni gati për veprim. Nëse ndjeni ndonjë ndjesi shpimi gjilpërash, thjesht injoroni atë pasi do të largohet brenda një minute. Përndryshe, mund të aplikoni në pëllëmbën e dorës dhe të masazhoni në P-nis. Ky sprej është shumë i fuqishëm, mos e tejkaloni dozën e rekomanduar. Ky spray është pa erë dhe pa shije.

  Verzögerungsspray desensibilisiert den P-nis, wenn er auf den Kopf und innerhalb weniger Minuten angewendet wird. Einmal benutzt, kannst du bis zu 10 mal länger S-x haben als vorher. Bekannt als Ihre Fähigkeit, länger zu bleiben und Ihre glückliche Dame zu befriedigen und ihr multiple Orgasmen zu geben. Vorzeitige Ejakulation ist eine häufige Erkrankung, die Millionen (75 Prozent) der Männer auf einmal oder andere betrifft. Delay Spray wird jedem empfohlen, der Schwierigkeiten hat, die volle sexuelle Befriedigung wegen vorzeitiger Ejakulation zu erreichen. Wenden Sie zweimal auf den Kopf des P-nis an, und warten Sie 5-30 Minuten, dann sind Sie bereit für die Handlung. Wenn Sie ein Kribbeln spüren, ignorieren Sie dies einfach, da es innerhalb einer Minute abklingt. Alternativ können Sie auf die Handfläche auftragen und in den P-nis einmassieren. Dieses Spray ist sehr kraftvoll, überschreiten Sie nicht die empfohlene Dosis. Dieses Spray ist geruchs- und geschmacksneutral.

 • Zhytje në detin e Mesnevisë

  Njëri nga udhëtarët e udhës së Hakut kishte vendosur sipër kokës një çallmë të madhe.Një ditë në mëngjes del nga shtëpia dhe po vazhdonte drejt dergjahut.Derisa ai ecte një hajdut i fshehur në skaje të rrugës e ndiqte nga pas.Kur arriti në një rrugicë të zbrazët dhe të qetë në të cilën nuk kalonin shumë kalimtarë ai e sulmoi nga pas dhe duke ja marrë çallmën filloi të ikë.

  Një libër për të mos u humbur…

 • Parimet bazë të ekonomisë së shëndetit

  Në çdo sistem shëndetësor burimet financiare janë të kufizuara,prandaj sistemet e shëndetit duhet të përdorin në mënyrë sa më eficiente burimet që kanë në dispozicion.Kjo merr rëndësi të veçantë sidomos për vendet e Evropës Lindore të cilat kanë kaluar një tranzicion të vështirë pas përmbysjes së komunizmit në vitin 1991 dhe si pasojë dhe luftërave të gjata në rajon.Kriza e shëndetit publik që po përjetojnë këto vende reflekton traumat socio-ekonomike që pasuan prishjen e sistemit të centralizuar dhe depërtimin e mekanizmave të tregut të lirë.

  Për më tepër,ka mungesë të ekonomistëve dhe administratorëve shëndetësorë të aftë për të kuptuar dhe menaxhuar problemet që po përjetojnë këto vende.Këto probleme janë veçanërisht të dukshme në Shqipëri dhe Kosovë,ku pagat e ulëta,niveli i ulët i prodhimit dhe emigracioni kanë çuar në një krizë të fuqisë punëtore.

  Ky libër ka si qëllim paraqitjen e koncepteve bazë,metodave dhe instrumenteve të ekonomisë së shëndetit,si një nga disiplinat bazë të trajnimit modern në shëndet publik.

 • Perandoria e së Keqes kundër Djallit të Madh

  Ky libër analizon marrëdhëniet ndërmjet Perëndimit dhe Lindjes. Libri nis me ngjarjen famëkeqe të 11 shtatorit dhe pasojat e tij në mendësinë e intelektualëve dhe tërë shoqërisë perëndimore. Autorët shpjegojnë rrënjët e konflikteve ndërmjet dy kulturave: perëndimore dhe asaj islame dhe mënyrën si e shohin njëra-tjetrën pas 11 shtatorit.

  Autorët shqyrtojnë “ngrirjen” ndërmjet dy shoqërive, por edhe krizat e tyre të brendshme.

   

Kategoritë