50 ide psikologjike që duhet t’i dijë çdo njeri

CHF13.90

S’ka stok

Psikologjia ka mbrojtësit dhe kundërshtarët e saj. Disa mendojnë se ajo është “mbretëresha e shkencave sociale”, progreset, mprehtësitë dhe aplikimet e së cilës janë çelësa për shëndetin, lumturinë dhe zhvillimin. Kundërshtarët e saj i shohin psikologët si njerëz të zhgënjyer, e madje edhe si kriminelë të rrezikshëm të mendimit të zakonshëm ose të ideve dhe praktikave të gabuara.

Titulli: 50 ide psikologjike që duhet t’i dije çdo njeri
Autor: Adrian Furnham
Përkthyes: Dorina Ferhati, Enkelejd Musabelliu
Shtëpia Botuese: Plejad

Psikologjia ka mbrojtësit dhe kundërshtarët e saj. Disa mendojnë se ajo është “mbretëresha e shkencave sociale”, progreset, mprehtësitë dhe aplikimet e së cilës janë çelësa për shëndetin, lumturinë dhe zhvillimin. Kundërshtarët e saj i shohin psikologët si njerëz të zhgënjyer, e madje edhe si kriminelë të rrezikshëm të mendimit të zakonshëm ose të ideve dhe praktikave të gabuara.

Përmbajtja e librit:

Sjellja anormale, Efekti Placebo, Të përzëmë zakonin, Kur të ikën truri, Jo neurotik, thjesht ndryshe, Dukesh i arsyeshëm, Stresi Iluzionet vizuale, Psikofizika, Halucinacionet, Deluzionet, A jeni të ndërgjegjshëm?, Psikologjia, Pozitive, Inteligjenca emocionale, Për çfarë shërbejnë emocionet?, Terapia konjitive, KI dhe ju, Efekti Flin, Inteligjencat e shumëfishta, Diferencat konjitive, Testi Roshah i njollave të bojës, Zbulimi i gënjeshtrave, Personaliteti autoritar, Bindja ndaj autoritetit, Përshtatja, Vetësakrifikim apo egoizëm, Disonanca konjitive,
Gabimi i kumarxhiut, Gjykimi dhe zgjidhja e problemeve, Shumë investim për të hequr dorë, Vendim-marrja racionale, Kujtesa e gjërave të shkuara, Ajo ç’ka pa dëshmitari, Inteligjenca artificiale, Ndofta në ëndërr, Përpiqu të harrosh, Fenomeni ‘në majë të gjuhës’, Fazat psikoseksuale, Fazat konjitive, Rosat në rresht, Tabula rasa, Qëndro i uritur, Bihejviorizmi, Programet e përforcimit, Zotërimi i kompleksitetit, Frenologjia, Është e vështirë të ndahesh, Afazia, Disleksia, Kush është ai?.

Kategoritë

50 ide psikologjike që duhet t'i dijë çdo njeri

CHF13.90