Ahmet Zogu, presidenti që u bë mbret

CHF18.90

2 stok

Por përveç inteligjencës, ajo që i jepte atij epërsi të padiskutueshme mbi gjithë të tjerët ishte mungesa e çdo ndjesie. Ahmet Zogu as ka dashuruar, as ka urryer kurrë. Veprimi dhe sjellja e tij i nënshtroheshin gjithnjë kontrollit të një mendjeje të ftohte dhe praktike, udhëhiqeshin gjithnjë dhe vetëm prej interesave të tij…

Category:

Titulli: Ahmet Zogu, presidenti që u bë mbret
Autorë: Blendi Fevziu
Ballina: Vatra
Art grafik: dritan Lleshi
Botues: UET Press

Por përveç inteligjencës, ajo që i jepte atij epërsi të padiskutueshme mbi gjithë të tjerët ishte mungesa e çdo ndjesie. Ahmet Zogu as ka dashuruar, as ka urryer kurrë. Veprimi dhe sjellja e tij i nënshtroheshin gjithnjë kontrollit të një mendjeje të ftohte dhe praktike, udhëhiqeshin gjithnjë dhe vetëm prej interesave të tij…

Ai ishte i vështirë për t’u përkufizuar. Për Orientalët ishte shumë oksidental; për oksidentalët, zbatonte stilet më bizantine të Orientit. Anjëra palë nuk e pranonte edhe pse kjo nuk e pengoi që në jetë t’iu imponohej të dyja palëve.

Kategoritë

Ahmet Zogu, presidenti që u bë mbret