Albumi, vjersha dhe përkthime

CHF9.90

2 stok

Krijimtaria poetike e Nolit është ndër gjërat më të fuqishme, më të thella e më tronditëse të letërsisë shqiptare. Vargjet e tij përshkrohen nga një filozofi e thellë humaniste dhe janë demaskuese të një bote të vjetër, të mykur ku mbretërojnë intrigat, prapaskenat, krimi e shfrytëzimi, po njëkohësisht prej tyre shpërthejnë idealet e përparuara demokratike, optmizmi se gjithçka që i ka kaluar koha do të përmbyset. Krijimtaria poetike e Nolit u përmblodh për herë të parë nga shkrimtari dhe kritiku ynë i shquar Mitrush Kuteli, më 1948.

Category: Tags: , , , , ,

Titulli: Albumi, vjersha dhe përkthime
Autor: Fan S. Noli
Përgaditi për shtyp: Metin & Rejnald Lleshi
Kopertina: Arben Çela
Paraqitja grafike: Alba Janaqi
Realizoi botimin: Ali Lleshi
Shtypi: Reklama

Krijimtaria poetike e Nolit është ndër gjërat më të fuqishme, më të thella e më tronditëse të letërsisë shqiptare. Vargjet e tij përshkrohen nga një filozofi e thellë humaniste dhe janë demaskuese të një bote të vjetër, të mykur ku mbretërojnë intrigat, prapaskenat, krimi e shfrytëzimi, po njëkohësisht prej tyre shpërthejnë idealet e përparuara demokratike, optmizmi se gjithçka që i ka kaluar koha do të përmbyset. Krijimtaria poetike e Nolit u përmblodh për herë të parë nga shkrimtari dhe kritiku ynë i shquar Mitrush Kuteli, më 1948.

Përmbajtja e librit:

Hymni i flamuurit, Thomsoni dhe kuçedra, Jepni per nënën, Moisiu në mal, Marshi Krishtit, Krishti me Kamçikun, Shën Pjetri në mangall, Marshi i Barabbajt, Marshi i kryqësimit, Kirenari, Kryqësimi, Kënga e Salep-Sulltanit, Syrgyjn – vdekur, Shpellë e Dragobisë, Rent or Marathonomak!, Anës lumenjve, Plak, topall, dhe ashik, Sofokliu, Fryn moj erë, Skënderbeu, Nga “Prometheu i mbërthyer”, Nga “Hamleli”, Nga “Othello”, Nga “Don Kishoti”, Nga “Rubairat”, Korbi, Annabel Lee, Asaj që shkoi, Jetimi, Dashuria e funtme, Lule mi varr, Vajtim për Bijen, Waterloo, Sulltani dhe Kabineti, Në Munç (IF), etj….

Kategoritë

Albumi, vjersha dhe përkthime