Bagëti e bujqësia dhe Lulet e verës

CHF5.90

S’ka stok

“Bagëti e Bujqësija” është poemë e botuar për herë të parë në Bukuresht më 1886 në të përkohshmen “Drita” dhe konsiderohet të jetë kryevepra e tij. I përmalluar pas fshatit ku ishte lindur e rritur, Naimi e përshkruan në mënyrë idilike, ku asgjë nuk e cenon euforinë mistike dhe të gjitha konfliktet gjejnë pajtim dhe fashitje.

Titulli: Bagëti e bujqësia dhe Lulet e verës
Autor: Naim Frashëri
Redaktor: Sali Sh. Salihu
Faqosja & kopertina: Sali Sh. Salihu
Formati: 13 X 20 cm.
Botues: Efekos

“Bagëti e Bujqësija” është poemë e botuar për herë të parë në Bukuresht më 1886 në të përkohshmen “Drita” dhe konsiderohet të jetë kryevepra e tij. I përmalluar pas fshatit ku ishte lindur e rritur, Naimi e përshkruan në mënyrë idilike, ku asgjë nuk e cenon euforinë mistike dhe të gjitha konfliktet gjejnë pajtim dhe fashitje.

Përmbledhjen me poezi lirike “Lulet e Verës” Naimi e botoi në vitin 1890. Këtu Naimi shfaqet më i plotë si poet dhe talenti i tij prej liriku vjen në shprehje me një spektër më të gjerë ndjenjash, emocionesh dhe mendimesh të thella. Motivet kryesore që trajtoi te “Lulet e verës” janë patriotike, filozofike etj.

Kategoritë

Bagëti e bujqësia dhe Lulet e verës

CHF5.90