Bijat e mia

CHF5.90

5 stok

Profeti Muhammed s.a.v.s. ka premtuar se: “Kushdo që ka tre vajza, i edukon dhe sillet mirë me to, ka merituar Xhenetin.” Në një transmetim “dy vajza” kurse në një të tretë: “Një vajzë” (Ahmedi, 11384; Muslimi, 2631)

Titulli: Bijat e mia
Autor: Selman AUDE
Përktheu nga arabishtja: Elmaz FIDA
Redaktor: Sabahudin JASHARI
Korrektor: Agim ABAZI
Faqosja: Furkan ISM
Kopertina: Jusuf SALIU
Botues: Furkan Ism
Shtypi: Furkan Print – Shkup

Profeti Muhammed s.a.v.s. ka premtuar se: “Kushdo që ka tre vajza, i edukon dhe sillet mirë me to, ka merituar Xhenetin.” Në një transmetim “dy vajza” kurse në një të tretë: “Një vajzë” (Ahmedi, 11384; Muslimi, 2631)

Një premtim i tillë kaq joshës, është motivim për prindërit që të gëzohen kur u lind vajzë. Ata duhet ta konsiderojnë si fatmirësi, myzhde dhe sihariq, duke triumfuar ndaj zakoneve prapanike, të cilat akoma ushtrojnë ndikim për injorimin e femrës, duke e konsideruar si barrë dhe burim turpi. Lindja e një vajze eshte burim rizku dhe bereqeti. Vlerësimi i femrës, ka ardhur nga pishtari hyjnor i cili i dha asaj të drejtat dhe e vlerësoi si nënë, vajze dhe bashkëshorte.

Përmbajtja e librit: Bijat e mia, Çun mamaje, Vajzë adoleshente, Vajzë e rëndësishme, Hyr në mendjen time, Vajzë me depresion, Mami më urren, Nuk më pëlqen shkolla, Të pasionuara, Vajzë elektronike, Vajzë satelitore, Vajzat e reklamave, Dua një punë!, Të suksesshmet, Bijës time Naxhla, Asaj që i kanë shkelur këmbët në baltë, Kozmetika e ka emrin femër, A është moda haram?, Përkatësia, Pasioni i trupit, Martesa dhe dashuria, Dashuria bashkëshortore, Dashuria e njëanshme, Dhjetë mjetet për dashuri të përhershme, Kontakti fizik, Bashkëshorte… por, Zhbiroji letrat e tët shoqeje, Grua mes dy zjarreve etj….

Kategoritë