Brengë, poezi të zgjedhura

CHF8.00

10 stok

Poezia e tij është përzgjedhur dhe mbledhur nga vetë autori në vëllimin Brengë.

Category: Tags: ,

Titulli: Brengë, poezi të zgjedhura
Titulli i origjinalit: Çile
Autor: Nexhip Fazëll Kësakyrek
Përkthyes nga Turqishtja: Mithat Hoxha
Krahasoi nga origjinali: Mr. Metin Izeti
Redaktor gjuhësorë-korrektorë: Fatime Ajdini Hoxha
Biblioteka: Divan
Përgaditje kompjuterikedhe shtypi: Focus Shkup
Boton: Logos A

Poezia e tij është përzgjedhur dhe mbledhur nga vetë autori në vëllimin Brengë.

Erdhi në jetë me 26 maj 1905 ne Stamboll. Arsimin fillor dhe të mesëm e kreu në kolegjet Amerikane dhe Franceze si dhe në një lice ushtarak detar.
Mbaroi per Filozofi ne universitetin e Stambollit me 1924 dhe me pas vazhdoi studimet ne Universitetin e Sorbones per dy vjet.
I botoi poezite e para qe ne moshen 17 vjecare. Poezia e tij është përmbledhur në vëllimin Brengë një pjese e të cilit është botuar dhe në Shqip, i përkthyer nga Mithat Hoxha dhe botuar nga shtëpia botuese Logos-A.

Ka shkruar dhe 3 romane, një permbledhje me tregime, disa skenare, kujtime, përkthime, punime hulumtimi e analiza në lidhje me historinë e politikën. Për arsye politike u burgos disa vjete nga regjimi monist i kohës. U nda nga kjo bote me 25 Maj 1983 ne Stamboll. I jane dhene disa çmime e dekorata per veprat e tij.

Kategoritë

Brengë, poezi të zgjedhura