Dhurata e përkoshme – reflektime mbi dashurinë, humbjen dhe reflektimin

CHF9.90

17 stok

Dëshmia e Asmaa Hussein-it është thellësisht prekëse. Libri pasqyron rrugëtimin e një gruaje të përkushtuar dhe një besimtareje të sinqertë e parimore. Autorja pasqyron një përvojë dramatike ndërsa u qëndron besnike, si vlerave ashtu edhe shpresës. Pasi e humbi bashkëshortin e saj të dashur dhe ndërsa vazhdon të luftojë për drejtësi dhe dinjitet, ajo ka aq të drejtë kur e kujton këtë të vërtetë themelore: Asgjë nuk është e përhershme. S’është as dhembja”.

Titulli: Dhurata e përkoshme – reflektime mbi dashurinë, humbjen dhe reflektimin
Titulli i origjinalit: A Temporary Gift – Reflections on Love, Lass and Healing
Autore: Asmaa Hussein
Përktheu: Osman Osmani
Redaktor: Bujar Vërbovci
Për botuesin: Bashkim Avdiu
Shtypi: FocusPrint – Shkup
Botues: Sira – Prishtinë

Dëshmia e Asmaa Hussein-it është thellësisht prekëse. Libri pasqyron rrugëtimin e një gruaje të përkushtuar dhe një besimtareje të sinqertë e parimore. Autorja pasqyron një përvojë dramatike ndërsa u qëndron besnike, si vlerave ashtu edhe shpresës. Pasi e humbi bashkëshortin e saj të dashur dhe ndërsa vazhdon të luftojë për drejtësi dhe dinjitet, ajo ka aq të drejtë kur e kujton këtë të vërtetë themelore: Asgjë nuk është e përhershme. S’është as dhembja”.

Thonë se Hëna shkëlqen vetëm në errësirën e natës, sepse ajo e pasqyron dritën e Diellit…
A nuk është e çuditshme se si ato janë kaq larg njëri-tjetrit, duke notuar përgjatë dy shtigjeve të ndara, të cilat nuk do të takohen kurrë në këtë botë, dhe megjithatë qëllimet dhe lëvizjet e tyre janë të ndërthurura kaq shumë?

Megjithëse ke ikur dhe errësira e natës na ka mbështjellë, zemra ime akoma e pasqyron atë që mbetet nga dashuria dhe drita jote. Ajo shpon errësirën dhe ndriçon rrugën tonë, në mënyrë që të ecim përpara.

Faleminderit, dielli im. Amr Kassem 1987-2017

Kategoritë

Dhurata e përkoshme - reflektime mbi dashurinë, humbjen dhe reflektimin