E mrekullueshmja Nëna Sulltaneshë – Sulltanesha Kosem

CHF13.90

3 stok

Në një kohë kur nuk ekzistonte autoriteti i padishahut, marrja në dorë e kontrollit të shtetit prej Sulltaneshës Kosem dhe Sulltaneshës Turhan e kishte mbushur sadopak vakumin e autoritetit të shtetit në Perandorinë Osmane.

Titulli: E mrekullueshmja Nëna Sulltaneshë – Sulltanesha Kosem
Titulli i origjinalit: Muhtesem Valide – Kösem Sultan
Autor: Erhan Afyoncu
Përktheu nga turqishtja: Eduart Caka
Redaktor: Rexhep Hida
Botues: Shtëpia botuese Fan Noli

Në një kohë kur nuk ekzistonte autoriteti i padishahut, marrja në dorë e kontrollit të shtetit prej Sulltaneshës Kosem dhe Sulltaneshës Turhan e kishte mbushur sadopak vakumin e autoritetit të shtetit në Perandorinë Osmane.

Fakti që nënat sulltanesha e kanë mbajtur dinastinë mbi gjithçka, rezultoi diçka me shumë rëndësi për vazhdimësinë e vetë shtetit. Nëse do të analizohen urdhrat e lëshuar nga sulltaneshat Kosem dhe Turhan në lidhje me çështje të ndryshme të shtetit, do të dalë në pah fakti se ato nuk ishin krejtësisht të paditura në këto fusha.

Kategoritë

E mrekullueshmja Nëna Sulltaneshë - Sulltanesha Kosem