E pashë hënën e re

CHF8.90

1 stok

Ndër disiplinat që  më  së  shumti studiohej nga shqiptarët në  kohën e Perandorisë  Osmane është  poezia.Shqiptarët u dalluan me një  numër të  madh poetësh,të  cilët e vulosën epokën ku jetuan,duke futur frymë  të  re dhe duke hapur rrugë  të  reja.Poetët shqiptarë  myslimanë  futën një  origjinalitet në  poezinë  osmano-turke.

Në  vargun e këtyre poetëve të  mëdhenj padyshim është  dhe Ali Vezaj.Libri’E pashë  hënën e re’.është  një  përmbledhje poezish që  përcjell altruizëm,dashuri e fisnikëri.Libri u dedikohet të  gjithë  lexuesve,të  rastit dhe profesionalistë ,të  rinj e të  vjetër.

Në këtë vepër, autori nëpërmjet vargjeve mjeshtërisht ofron një thesar të çmuar të poezive që i dedikohen kulturës, historisë e qytetërimit islam.

 

Autori:Ali Vezaj

Shtëpia botuese:Logos-A

Botuesi:Adnan Ismaili

Kryeredaktor:Husamedin Abazi

Redaktor biblioteke:Milazim Krasniqi

Redaktor gjuhësor:Shkëlzen Halimi

Redaktor artistik dhe disenji:Edib Agagjyshi

Redaktor teknik:Sedat Halimi

Mbikëqyrës i shtypit:Kemal Ismaili

Ndër disiplinat që  më  së  shumti studiohej nga shqiptarët në  kohën e Perandorisë  Osmane është  poezia.Shqiptarët u dalluan me një  numër të  madh poetësh,të  cilët e vulosën epokën ku jetuan,duke futur frymë  të  re dhe duke hapur rrugë  të  reja.Poetët shqiptarë  myslimanë  futën një  origjinalitet në  poezinë  osmano-turke.

Në  vargun e këtyre poetëve të  mëdhenj padyshim është  dhe Ali Vezaj.Libri’E pashë  hënën e re’.është  një  përmbledhje poezish që  përcjell altruizëm,dashuri e fisnikëri.Libri u dedikohet të  gjithë  lexuesve,të  rastit dhe profesionalistë ,të  rinj e të  vjetër.

Në këtë vepër, autori nëpërmjet vargjeve mjeshtërisht ofron një thesar të çmuar të poezive që i dedikohen kulturës, historisë e qytetërimit islam.

 

Kategoritë

E pashë hënën e re