Edukimi shpirtëror

CHF26.00

36 stok

Feja islame mori hov dhe u përhap me një shpejtësi të habitshme dhe të paparë në historinë botrore. Pa kaluar tre dekada pas predikuesit të madh Muhamedit salallahu alejhi ve selem islami shtroi rrugën e vet të sigurt dhe depërtoi në zemrat e miljona njerëzve. Pa mbushur një shekull ai mbrriti në tre kontinente. Ndër shkaqet e përhapjes së shpejt të tij ishte edhe edukata e lartë që përcillte te popujt.

Category:

Titulli: Edukimi shpirtëror
Autor: Saimir Bulku
Redaktorë: Mr Lulzim Beqiri & Orjeta Deda
Korrektor: Behram Mehmeti
Përgaditja kompjuterike: Fatos Beqiri
Ballina: Dorlir Kraja
Shtypi: Focus Print
Për botuesin: Bashkim Avdiu
Botues: Sira

Feja islame mori hov dhe u përhap me një shpejtësi të habitshme dhe të paparë në historinë botrore. Pa kaluar tre dekada pas predikuesit të madh Muhamedit salallahu alejhi ve selem islami shtroi rrugën e vet të sigurt dhe depërtoi në zemrat e miljona njerëzve. Pa mbushur një shekull ai mbrriti në tre kontinente. Ndër shkaqet e përhapjes së shpejt të tij ishte edhe edukata e lartë që përcillte te popujt.

Të gjith popujt pas përqafimit të islamit pësonin një zhvillim dhe ngritje të lartë kulturore morale, shpirtërore dhe materiale dhe bëheshin shembulli i një qyterimit rrezatues siç është rasti me Andaluzinë, Buhara, Semarkandi, Bagdati kanë qenë prej kryeqyteteve të dijes dhe qytetrimit botërorë për shekuj me radhë. Kjo sepse ata ecnin me moton dhe këshillën: O vëlla mëso edukatën përpara se të mësosh dijen.

Kategoritë

Edukimi shpirtëror