Einstein, jeta dhe universi i tij

CHF39.90

1 stok

Nga autori i bestsellerit të njohur, Benjamin Franklin, kjo është biografia e pare e plotë e Albert Ajnshtajnit, qëkur të gjitha tezat e tij u bënë publike: Si funksiononte mendja e tij? Çfarë e bënte atë një gjeni? Biografia e Isaacsonit na tregon se si imagjinata e tij shkencore i buronte prej natyrës rebele të personalitetit. Historia e mahnitshme e jetës së tij, është një dëshmi e lidhjes midis kreativitetit dhe lirisë.

Titulli: Einstein, jeta dhe universi i tij
Autorë: Walter Isaacson
Përkthese: Iva Gjoni
Shtëpia Botues: Minerva
Fletët: 694

Nga autori i bestsellerit të njohur, Benjamin Franklin, kjo është biografia e pare e plotë e Albert Ajnshtajnit, qëkur të gjitha tezat e tij u bënë publike: Si funksiononte mendja e tij? Çfarë e bënte atë një gjeni? Biografia e Isaacsonit na tregon se si imagjinata e tij shkencore i buronte prej natyrës rebele të personalitetit. Historia e mahnitshme e jetës së tij, është një dëshmi e lidhjes midis kreativitetit dhe lirisë.

Vlerësime mbi librin:

“Walter Isaacson ka paraqitur Ajnshtajnin e vërtetë. Me një stil të rrjedhshëm dhe një vëmendje të mprehtë ndaj detajeve dhe saktësisë shkencore, Isaacson na çon në një udhëtim ngjitës përmes jetës, mendjes dhe shkencës së burrit që na ndryshoi këndvështrimin mbi universin”.

—Brian Greene, pedagog i fizikës në Columbia University, dhe autor i librit The Fabric of the Cosmos

“Ky është një libër i shkëlqyer intelektual. Duke thurur me mjeshtëri arritjet shkencore revolucionare të Ajnshtajnit, iniciativat e tij të shumta politike, jetën e ndërlikuar personale, si dhe personalitetin mahnitës, Isaacson e ka kthyer transformuesin e shekullit të njëzetë, në një fener për shekullin e njëzetenjë”.

—Martin J. Sherwin, bashkautor i American Prometheus, fitues i Çmimit Pulitzer në vitin 2006 për biografi

“Një libër tërheqës … Këto janë disa nga idetë më të rëndësishme të së gjithë shkencës dhe … Isaacson … i paraqet me gjallëri dhe mendjehollësi”.

—Corey S. Powell, The New York Times Book Review

“I thellë, gjithëpërfshirës, i dhembshur”.

—John Updike, The New Yorker

Kategoritë

Einstein, jeta dhe universi i tij