Ejani ta ndryshojmë botën

CHF5.00

S’ka stok

Qdo gjë fillon me një shkëndijë, e shkëputur nga vullneti i zjarrtë për të ndezur zemrat, që të shijojnë, jetë, për të ndezur mendjet që të mendojnë; për të ndezur fuqinë shpirtërore, që të çajnë kufijtë fizik njerëzor, për të kapërcyer kodrat e përçarjes dhe urrejtjes, kodrat e kryelartësisë dhe kokëfortësisë; duke gjunjëzuar epshin e shfrenuar dhe injorancën, nisje drejt qiejve të lartë, drejt të kuptuarit e drejtë të jetës dhe qëllimit të saj; duke zgjuar nd ërgjegjën dhe vetëdijën njerëzore drejt një jete të pasur me zjarr të dashurisë dhe harmonisë, të afrisë dhe respektit, për të shijuar bukurinë e paqës shpirtërore, psikike dhe mendore!

Category:

Titulli: Ejani ta ndryshojmë botën
Titulli i origjinalit: Come Let Us Change This World
Autorë: Seyyid Abul Al’a Maududi
Përktheu: Hysen Maloku
Redaktor profesional: Mr. Sadik Mehmeti
Redaktor gjuhësor: Dr. Hysen Matoshi
Përgaditi për shtyp: Bashkim Avdiu
Për botuesin: Lulzim Lecaj
Marketingu: Selami Hyseni
Botues: Fondacioni i Rinisë Islame
Shtypi: Focus Print, Shkup – Prishtinë

Qdo gjë fillon me një shkëndijë, e shkëputur nga vullneti i zjarrtë për të ndezur zemrat, që të shijojnë, jetë, për të ndezur mendjet që të mendojnë; për të ndezur fuqinë shpirtërore, që të çajnë kufijtë fizik njerëzor, për të kapërcyer kodrat e përçarjes dhe urrejtjes, kodrat e kryelartësisë dhe kokëfortësisë; duke gjunjëzuar epshin e shfrenuar dhe injorancën, nisje drejt qiejve të lartë, drejt të kuptuarit e drejtë të jetës dhe qëllimit të saj; duke zgjuar nd ërgjegjën dhe vetëdijën njerëzore drejt një jete të pasur me zjarr të dashurisë dhe harmonisë, të afrisë dhe respektit, për të shijuar bukurinë e paqës shpirtërore, psikike dhe mendore!

Njerëzit dinë të mos jenë mirënjohës! Por njerëzit dinë lehtë ta nderojnë guximin dhe qëndresën! Guxim dhe qëndresë që nënshtron fuqin për ti dhënë fuqi të tjerëve! Ata, nëse sot nuk e kanë kuptuar se kjo fe ka njerëz që kur të tjerët mbyllin sytë per të pushuar, rrinë zgjuar duke mundur lodhjen, kanë për ta kuptuar se, ata janë të gjallë, janë sikur ne, por ajo që na dallon, është djersa dhe mundi i tyre për ne!

Ata janë që filluan dhe iu rreken punës, pa menduar nëse munden apo jo, pa menduar nëse do të kenë sukses apo jo, por pa dyshuar në fuqinë e tyre, duke besuar se, ata ishin vetë historia, që po shkruhej, ishin zëri i ringjaIljes së vetëdijës, ishin sytë që po hidhnin dritë, me dritën c Zotit mbi gjurmën e zërave që ngritën fjalën e Zotit, mee vullnet të flaktë për të hedhur ngjyrën e bukur në faqet e bukura, me fjalët e bukura të Krijuesit të Bukur!

Kategoritë

Ejani ta ndryshojmë botën

CHF5.00