Enciklopedia e ilustruar e gjitarëve, me ilustrim të mahnitshëm të mbi 300 llojeve

CHF21.00

3 stok

Ndër gjithë krijesat e mbretërisë së kafshëve, ato që na mahnisin më shumë janë gjitarët.

Titulli: Enciklopedia e ilustruar e gjitarëve, me ilustrim të mahnitshëm të mbi 300 llojeve
Autor: Rupert Matthews
Ilustrimet: Antonella Pastoreli, Fiammetta Dogi, Alessandro Cantucci, Fabiano Fabbrucci, Andrea Morandi, Sara Coltellese, Caterina Dufour, Leonardo Meschini, Rosalba Moriggia, Maria Piatto, Alessandra Razzi, Stefania Saccarola
Përktheu: Xhevat Lloshi
Readaktor përgjegjës: Rexhep Zllatku
Redaktor ekzekutiv: Taxhudin Shabani
Redaktor artistik dhe disejni: Marco Nardi
Readktor teknik: Laura Otina
Faqosja: Halil Berisha, Naser Fera
Botues: Logos – A

Ndër gjithë krijesat e mbretërisë së kafshëve, ato që na mahnisin më shumë janë gjitarët. Ndoshta kjo vjen ngaqë edhe ne vetë jemi gjitarë dhe i ndejmë më të afërt shpirtrat e të njëtit fis, ose ndoshta vjen nga ngrohtësia që ndiejmë për qentë e macet, të cilat kaq shumë prej nesh i mbajnë në shtëpi. Pavarësisht nga arsyeja, kemi nevojë të gjithnjë të dimë gjërat e fundit për këtë grup tërheqës kafshësh. Këtë libër ne do ta nisim duke vështruar tiparet përcaktuese të gjitarëve, si klasifikohen dhe si është bërë zhvillimi i tyre. Pjesa kryesore e libril i kushtohet ndarjes shkencore të rendeve njër pas tjetrit të llojeve të gjitarëve. Në mbyllje jepet një vështrim i shkurtër për rreziqet që i kërcënojnë mjaft gjitarë sot dhe se çfarë po bëhet për ta.

Kategoritë

Enciklopedia e ilustruar e gjitarëve, me ilustrim të mahnitshëm të mbi 300 llojeve