Europa në mendje

CHF18.90

2 stok

Nëpërmjet librit’Europa në mendje’Edgar Morin na fton të braktisim ligjërimin retorik dhe idetë fragmentare që prodhojnë një Evropë imagjinare, ideale ose të gjymtuar. Eseja e tij, e cila është në të njëjtën kohë një rrugëtim pyetës në historinë dhe kulturën evropiane, e koncepton Evropën si një njësi të shumëfishtë dhe komplekse, që bashkon të kundërtat në mënyrë të pandashme.

Për herë të parë në kohët moderne, Evropa po jeton një fat të përbashkët. Ne duhet ta kuptojmë këtë nëse duam të zhvillojmë një qëllim të përbashkët.

Autori:Edgar Morin

Redaktor:Ahmet Selmani

Lektor:Bujar Plloshtani

Faqosja dhe kopertina:Gëzim Qahili

Përktheu:Besnik Mustafaj

Nëpërmjet librit’Europa në mendje’Edgar Morin na fton të braktisim ligjërimin retorik dhe idetë fragmentare që prodhojnë një Evropë imagjinare, ideale ose të gjymtuar. Eseja e tij, e cila është në të njëjtën kohë një rrugëtim pyetës në historinë dhe kulturën evropiane, e koncepton Evropën si një njësi të shumëfishtë dhe komplekse, që bashkon të kundërtat në mënyrë të pandashme.

Për herë të parë në kohët moderne, Evropa po jeton një fat të përbashkët. Ne duhet ta kuptojmë këtë nëse duam të zhvillojmë një qëllim të përbashkët.

Kategoritë

Europa në mendje