Figura shqiptare në Lindjen e Mesme

CHF11.90

2 stok

Libri’ Figura shqiptare në  Lindjen e Mesme’, vjen si rezultat i punës shumëvjeçare (1989-2018) të autorit si profesor dhe njohës i Lindjes së Mesme në disa universitete jordaneze.Ai i dedikohet veteranit të gazetarisë shqiptare për Lindjen e Mesme, Nehat Islami. Edhe pse libri kap një hapësirë të madhe kohore e gjeografike (prej Turqisë deri në Jemen), autori më shumë është  përqendruar në shek. XX, atëherë kur Lindja e Mesme mori pamjen e tanishme me shumë shtete që ishin pjesë të Perandorisë Osmane.

Autori thekson në parathënie se “libri ashtu si është mund të ndihmojë lexuesin shqiptar t’i kuptojë më mirë zhvillimet në Lindjen e Mesme në shek. XX, duke qenë  se shumë  figura shqiptare  kanë pasur rolin e vet në ato zhvillime”.

Autori:Muhamed Mufaku

Shtëpia botuese:Logos-A

Botuesi:Adnan Ismaili

Kryeredaktor:Husamedin Abazi

Redaktor biblioteke:Nuridin Ahmeti

Redaktor:Ali Pajaziti

Redaktor artistik dhe disenji:Edib Agagjyshi

Redaktor teknik:Sedat Halimi

Mbikëqyrës i shtypit:Kemal Ismaili

Libri’ Figura shqiptare në  Lindjen e Mesme’, vjen si rezultat i punës shumëvjeçare (1989-2018) të autorit si profesor dhe njohës i Lindjes së Mesme në disa universitete jordaneze.Ai i dedikohet veteranit të gazetarisë shqiptare për Lindjen e Mesme, Nehat Islami. Edhe pse libri kap një hapësirë të madhe kohore e gjeografike (prej Turqisë deri në Jemen), autori më shumë është  përqendruar në shek. XX, atëherë kur Lindja e Mesme mori pamjen e tanishme me shumë shtete që ishin pjesë të Perandorisë Osmane.

Autori thekson në parathënie se “libri ashtu si është mund të ndihmojë lexuesin shqiptar t’i kuptojë më mirë zhvillimet në Lindjen e Mesme në shek. XX, duke qenë  se shumë  figura shqiptare  kanë pasur rolin e vet në ato zhvillime”.

 

Kategoritë

Figura shqiptare në Lindjen e Mesme