Fjala e rrugës

CHF9.90

1 stok

Bota është luftë e ‘‘e rrugëve‘‘ dhe ‘‘kaheve‘‘. Karvani i pejgamberisë nisi rrugën për rindërtimin dhe përmirësimin e shoqërive përmes shpalljes.

Titulli: Fjala e rrugës
Titulli i origjinalit: Yol Risalesi
Autor: Ramazan Kajan
Përkthyes nga turqishtja: Shpëtim Hyseni
Redaktor: Hasan Baftijari
Lektor: Agim Abazi
Faqosja: Furkan ISM
Kopertina: Jusuf Saliu
Shtypi: Furkan Print – Shkup
Botues: Sh. B. Furkan ISM

Bota është luftë e ‘‘e rrugëve‘‘ dhe ‘‘kaheve‘‘. Karvani i pejgamberisë nisi rrugën për rindërtimin dhe përmirësimin e shoqërive përmes shpalljes.

Ky udhëtim kishte për qëllim zhdukjen e pakibleshmërisë dhe kibleve të gabuara dhe sjelljen e një kible të re. Pra rrugëtimi qe në thelbin e thirrjes në Islam.

Direktiva e parë që i erdhi të Dërguarit të Zotit pas Hiras ishte: ‘‘ O i mbuluar, zgjohu!‘‘

Ndërkaq direktiva e tij teksa po jepte frymën e fundit ishte: ‘‘ O Usame, marshoni ( ecni ).

Kategoritë

Fjala e rrugës