Freskia e shpirtit, dashuria hyjnore

CHF14.00

3 stok

Dashuria, është një nga mrekullitë e Zotit. Besimtarët që e kanë zbuluar, e ndiejnë dashurinë e Zotit sikur të endeshin të kënaqur ne një lagunë. Gjithçka është aq e qetë dhe paqësore. Nxitimi nuk ekziston. Duke rrjedhur ne dashuri, ka aq shumë habi të përzier me nderim, që zor se mund të lëshojnë ndonjë tingull. Zoti është në gjithë mendimet e besimtarit. Digjet nga dashuria për Zotin, që edhe kjo do të thotë që Ai e don. E djeg zemrën e tij për Zotin, që do të thotë që myslimani e adhuron dhe e dashuron Atë. E gjitha kjo është pa fanfarë.

Category:

Titulli: Freskia e shpirtit, dashuria hyjnore
Përgaditi: Saimir Bulku
Dizajni: Elvis Bejta
Shtëpia Botuese : Alb Paper

Dashuria, është një nga mrekullitë e Zotit. Besimtarët që e kanë zbuluar, e ndiejnë dashurinë e Zotit sikur të endeshin të kënaqur ne një lagunë. Gjithçka është aq e qetë dhe paqësore. Nxitimi nuk ekziston. Duke rrjedhur ne dashuri, ka aq shumë habi të përzier me nderim, që zor se mund të lëshojnë ndonjë tingull. Zoti është në gjithë mendimet e besimtarit. Digjet nga dashuria për Zotin, që edhe kjo do të thotë që Ai e don. E djeg zemrën e tij për Zotin, që do të thotë që myslimani e adhuron dhe e dashuron Atë. E gjitha kjo është pa fanfarë.

Sa më shumë e përhap dashurinë e Zotit si ajrin me freskore, aq më shumë prei saj paskan. Pushtohen nga dashuria për Zotin, apo a është dashuria e Zotit per ata që i pushton? S’ka rëndësi. Per besimtarin, detajet nuk kanë më rëndësi. Shpjegimet nuk kanë rëndësi. Të jesh me Zotin ne fenë e Tij lslame, kjo ka rëndësi per ne. Së pari vjen dashuri per Të, dhe pastaj vjen më shumë dashuri. Sikur të ishin lidhur me pranga, dashuria dhc besimi janë të pandashme.

Të gjithë që dëshirojnë të përfitojnë nga dashuria Hyjnore mund ta kenë. Të gjithë që nuk dëshirojnë të përfitojnë nga dashuria, do të humbin shumë. Dashuria ngrihet në erë dhe lëshohet ne Tokë per të mbështetur dashurinë dhe gjithçka ne Tokë. Dashuria është vesa gë ngrihet dhe mjegulla që bie. Gjithë përbërja e Tokës është dashuri. Gjithçka që nuk është dashuri per Zotin është iluzion.

Besimtari i vërtetë është i zhytur në dashurinë per Zotin. Synimi i tij është ta përziejë dashurinë. E përzien me lugen e zemrës se vet. Nuk e pëmdjekin më mendimet e tij, sepse zemra e tij ka arritur epërsi. Zemra e tij e bukur zhytet në dashuri. E sheh dashurinë kudo, dhe di që është e tij dhe di njëkohësisht që është e gjithkujt. Dashuria është një tenxhere e përbashkët, dhe të gjithë mund të zgjasin dorën, dhe të gjithë mund të marrin, dhe të gjithë mund të japin. Nuk njihet dallimi midis dhënies dhe marrjes. Si mund të thuhet se dashuria e pakufi të shkon ne njërin ose tjetrin drejtim? Dashuria vetëm mund të njihet dhe per të nuk mund të përcaktohet diagnozë………..

Kategoritë

Freskia e shpirtit, dashuria hyjnore