Fundi i botës, ardhja e Imam Mehdiut

CHF8.00

S’ka stok

Me lejoni qe te veçoj disa rrjeshta me qellim te shpjegimit te disa çeshtjeve, te cilat i trajton ky liber, ndersa te cilat çojne ne keqkuptimin e atyre te atyre te cilet merren me shkence. Duke shqyrtuar me kujdes, te kemi te qarte dhe shpesh ta lexojme kete liber, me qellime qe te largojme te gjitha dyshimet dhe te fitojme pergjigje ne cilendo pyetje e cila na intereson, ndersa falenderimi i takon Allahut, Zotit te botrave.

Titulli: Fundi i botës, ardhja e Imam Mehdiut
Autor : Emin Muhammed Xhemaluddin
Përktheu: Agim Avdiu
Për botuesin: Fuad Vila
Botues: Sh. B. Dëshmia
Redaktoi: Musab Omejr
Përgaditja kompjuterike: Muhammed Bajrami
Shtypi: Shtypshkronja dhe Libërlidhja AJ-GRAF matbaa

Falenderuar qofte Allahu me miresite e te cilit plotesohen veprat mire salavatet dhe selamet qofshin mbi pejgamberin me te zgjedhur dhe prijesin e besimtareve, mesuesin e thirresve dhe prijesin e udhezuesve.Ka qene i shqetesuar per ne rruge te Allahut dhe ka bere durim, pastaj i erdhi ndihma e Allahut dhe e ka falenderuar ate. Eshte realizuar premtimi i Allahut per fitoren e besimtareve ndersa Ai thote: “Ne patjeter do ti ndihmojme te derguarit tane ne jeten e kesaj bote , edhe ata qe besuan, e edhe ne diten e prezantimit e deshmive.”(El-Gafir 51)

Me lejoni qe te veçoj disa rrjeshta me qellim te shpjegimit te disa çeshtjeve, te cilat i trajton ky liber, ndersa te cilat çojne ne keqkuptimin e atyre te atyre te cilet merren me shkence. Duke shqyrtuar me kujdes, te kemi te qarte dhe shpesh ta lexojme kete liber, me qellime qe te largojme te gjitha dyshimet dhe te fitojme pergjigje ne cilendo pyetje e cila na intereson, ndersa falenderimi i takon Allahut, Zotit te botrave.

Nese dikush na thote se e kemi gabim nese themi, “Jeta gjatesia e ymetit Islam” apo “kallzime per jeten e popujve te mehershem” ne i pergjigjemi se eshte me te drejte te themi gjera te tilla ! Allahu xh.sh thote: “Cdo popull (qe pergenjeshtroi perjgamberet) ka afatin e vet, e kur tu vije afati i tyre, ai nuk mund te shtyhet per asnje moment e as te perngutet me pare.”(El-Arafe 34).Muhamedi .a.s thote: “Jeta e juaj ne kete bote eshte sikurse jeta e atyre para jush.”.Kete thenie e permend Buhariu.Ne nje thenie te cilen e permend Muslimi i eshte shtuar “fundi juaj”.Ndersa ne nje transemtim tjeter, ne kaptinen per rekaikun, thuhet: “Jeta juaj eshte sikur e atyre para jush.”Pra shprehja “jeta” dhe “jeterat” permenden dhe ne kuran, dhe ne transmetimet e besueshme te haditheve te Muhamedit a.s.

Përmbajtja e librit: Dyshimet dhe pergjigjet rreth tyre, Shenjat e vogla te fundit te botes, Kuptimi gjuhesor dhe domethenia e shenjave te fundit te botes si dhe veretjet e veçanta, Shenjat me te rendesishme te vogla te kijametit, Armagedoni, Armagedoni ndermjet muslimaneve dhe ithtaereve te librit, Muslimanet dhe Armagedoni, Jetegjatesia e ymetit Islam, Shpjegime, Hadithe te cilat flasin per jetegjatesine e popujve dhe kuptimi i tyre, Shpjegimi i pergjithshem i ketyre haditheve, Llogaria dhe jetegjatesia e popujve, Deshmite e ithatreve te librit per afrimin e fundit te botes, Imam Mehdi, Imam Mehdi si hallke qe lidh shenjat e vogla me shenjat e medha te kijametit, Kush eshte Imam Mehdi, Pershkrimi i Imam Mehdit, Cfare do te thote se: “Allahu do ta beje te mire”, Koha e paraqitjes se Mehdiut, Ku do te jete sakte kjo lufte?, Paralajmerimet e paraqitjesse Mehdiut, Cilat ngjarje do te ndodhin ne kohen e Mehdiut, Kronologjia kohore e luftrave kryesore te cilat do ti udheheqe Mehdiu, Pershkrimi i detajuar i luftrave te cilat do ti udheheq Mehdiu, Lufta e pare per Gadishullin Arabik, Lufta e dyte Kunder Persise (Iranit), Lufta e trete Ekspedita drejt Bizantit, Rrjedha e luftes, vendi i zhvillimit te saj dhe rezultatet, Lufta e katert dhe pushtimi i Kostandinopojes, Si do te perfundoje pushtimi i Kostandinopojes?, Lufta e peste.Lufta kunder hebrejve, Luftera te tjera qe do ti udheheq Mehdiu etj……

Kategoritë

Fundi i botës, ardhja e Imam Mehdiut

CHF8.00