POSTA FALAS PËR BLERJET MBI 100.-CHF (BRENDA ZVICRËS)

Ghazaliu, Nëntëdhjetë e nëntë emrat e bukur të Zotit me shënimet nga David B. Burrel dhe Nazih Daher

CHF9.90

S’ka stok

Në këtë vepër që ofrohet për herë të parë në një përkthim të plotë në shqip, problemi i njohjes së Zotit ballafaqohet në një mënyrë të thelbësishme dhe inkurajuese. Duke përqafuar mësimin e profetit Muhamed që ‘Nëntëdhjetë e nëntë Emrat e Bukur të Zotit’ i afirmohen njëmendësisht Zotit, autori shqyrton kuptimin dhe kumbimin e ҫdocilit prej këtyre emrave hyjnorë dhe njëherësh zbulon rëndësinë që ato përmbushin në kozmos dhe në thelbin e qenies së udhëtarit shpirtëror.

Titulli: Ghazaliu, Nëntëdhjetë e nëntë emrat e bukur të Zotit me shënimet nga David B. Burrel dhe Nazih Daher
Titulli i origjinalit: El-Maksad el-esna fi sherh esma Allah el-husna
Autor: Ebu Hamid Muhamed ibn Muhamed El Ghazali
Përktheu: Vehap Kola
Redaktura: Ali Pajaziti
Faqosja: Elvis Bejta
Dizajn: Nagip Ismaili – Nagi
Botues: Ajan Books

Në këtë vepër që ofrohet për herë të parë në një përkthim të plotë në shqip, problemi i njohjes së Zotit ballafaqohet në një mënyrë të thelbësishme dhe inkurajuese. Duke përqafuar mësimin e profetit Muhamed që ‘Nëntëdhjetë e nëntë Emrat e Bukur të Zotit’ i afirmohen njëmendësisht Zotit, autori shqyrton kuptimin dhe kumbimin e ҫdocilit prej këtyre emrave hyjnorë dhe njëherësh zbulon rëndësinë që ato përmbushin në kozmos dhe në thelbin e qenies së udhëtarit shpirtëror.

Ndonëse një kre i librit është rigorozisht analitik (kreu i parë mbi afirmimin ka lidhje të drejtpërdrejtë me kundërthëniet filozofike të epokës sonë) autori nuk resht së joshuri lexuesin me depërtimet e tij të thella mistike dhe etike, të cilat të përcjella në gjuhën e tij besnike dhe të drejtpërdrejtë, e kanë bërë këtë libër të mbetet një prej klasikëve të pakohë të mendimit musliman që janë me jehonë në mesin e muslimanëve deri në ditët tona.

Kategoritë

Ghazaliu, Nëntëdhjetë e nëntë emrat e bukur të Zotit me shënimet nga David B. Burrel dhe Nazih Daher

CHF9.90