Gjithësia, Kurani dhe Njeriu

CHF14.90

4 stok

Nëse njeriu përjeton gjendjen e qetësisë duke e pastruar zemrën me devotshmëri nga papastërtitë e trupit dhe të egos, ai do të përparojë në horizontin e një meditimi të lartë dhe në thellësitë e kuptimit. Në çdo gjë që sheh, zemra e tij i kujton Allahun dhe kështu forcohet lidhja dhe miqësia e tij me Allahun. Një meditim i tillë, bëhet çelësi më i mirë i besimit.

Titulli: Gjithësia, Kurani dhe Njeriu
Titulli i origjinalit: Kâinat, Kur’ân ve Însan
Autor: Osman Nuri Topbash
Përktheu: Ilir Hoxha
Redaktor: Zija Vukaj
Kryedaktor: Alban Kali
Design: Bledar Xama
Botues: Progresi Botime

Nëse njeriu përjeton gjendjen e qetësisë duke e pastruar zemrën me devotshmëri nga papastërtitë e trupit dhe të egos, ai do të përparojë në horizontin e një meditimi të lartë dhe në thellësitë e kuptimit. Në çdo gjë që sheh, zemra e tij i kujton Allahun dhe kështu forcohet lidhja dhe miqësia e tij me Allahun. Një meditim i tillë, bëhet çelësi më i mirë i besimit.

Për një njeri me pjekuri të tillë shpirtërore, kjo gjithësi është një shkollë e mrekullueshme dhe një vend provimi i vërtetë. Sa bukur e shpreh Zija Pasha këtë të vërtetë: “Në çdo flet të librit të këtij universi, janë shënuar me mijëra mësime prej manifestimeve të dijes dhe urtësisë hyjnore. O Zot! Sa shkollë e mirë është ky univers për ata që zhyten në oqeanin e meditimit dhe ata të cilët marrin mësim duke soditur vitrinat hyjnore!”

Kategoritë

Gjithësia, Kurani dhe Njeriu