Hija e Shtetit Osman – Erhan Afyoncu

CHF12.90

3 stok

APerandoria Osmane është një prej tre perandorive të mëdha që ka parë historia. Ashtu si perandoria e Romës dhe e Anglisë, edhe Perandoria Osmane e vijon ndikimin e saj megjithëse është zhdukur nga skenat e historisë. Perandoria Osmane, duke i dhënë drejtim politikës së botës në shek. XVI, dha kontribut të madh në formimin e strukturës së sotme politike dhe fetare të botës.

Titulli: Hija e Shtetit Osman
Autori: Erhan Afyoncu
Përktheu: Florida Kulla
Shtëpia Botuese: Fan Noli

Perandoria Osmane është një prej tre perandorive të mëdha që ka parë historia. Ashtu si perandoria e Romës dhe e Anglisë, edhe Perandoria Osmane e vijon ndikimin e saj megjithëse është zhdukur nga skenat e historisë. Perandoria Osmane, duke i dhënë drejtim politikës së botës në shek. XVI, dha kontribut të madh në formimin e strukturës së sotme politike dhe fetare të botës.

Grupet fetare dhe etnike, duke filluar nga Budini e deri në Basra, u formuan nën administrimin osman. Botëkuptimi osman i arkitekturës dhe i urbanistikës dha një ndikim të madh në formësimin e qyteteve në mjaft vende në administrimin osman.

Kategoritë

Hija e shtetit osman

Hija e Shtetit Osman - Erhan Afyoncu