Islami dhe menaxhmenti

CHF14.00

1 stok

Ekonomia Islam si nje shkence shoqerore, qe nga rilindja e saj e deri ne kohen e sotme, ka pasur nje zhvillim te madh. I ka kaluar kufijte e shteteve Islame, duke u bere baze studimi dhe implementimi i principeve, ne shume vende te botes. Shume banka nderkombetare kane filluar te ofrojne produkte bankare te pranuara sipas Islamit, duke i emeruar ato ‚‘‘Bankim pa kamate‘‘  apo ‘‘Bankim Etik”.

Category:

Titulli: Islami dhe menaxhmenti
Titulli i origjinalit: Islam and Management
Autorë: Dr. Naceur Jabnoun
Përktheu: Fuad Morina
Recensentë: Islam Hasani
Redaktor gjuhësor: Mr. Ferid Selimi
Ballina: Bashkim Mehani
Redaktor teknik: Nuhi Simnica
Realizimi kompjuterik: Nuhi Simnica
Botues: Kryesia e Bashkësisë Islame e Republikës së Kosovës
Shtëpia botuese: Dituria Islame
Biblioteka: Ekonomia Islame
Për botuesin: Mr. Naim Tërnava
Shtypi: Koha – Prishtinë

Ekonomia Islam si nje shkence shoqerore, qe nga rilindja e saj e deri ne kohen e sotme, ka pasur nje zhvillim te madh. I ka kaluar kufijte e shteteve Islame, duke u bere baze studimi dhe implementimi i principeve, ne shume vende te botes. Shume banka nderkombetare kane filluar te ofrojne produkte bankare te pranuara sipas Islamit, duke i emeruar ato ‚‘‘Bankim pa kamate‘‘  apo ‘‘Bankim Etik”.

Eshte permendur nga nje studiues qe merret me historikun e ekonomise dhe financave qe perderisa te ekonomite e tjera nuk ka mundesi te kete pasur bankier (praktikues te transaksioneve bankare) pa pasur banka, te muslimanet shume me heret ka pasur bankier, sesa ekzistimi i bankave Islame. Rregullat e pergjithshme qe praktikohen edhe sot e kesaj dite jane rregulla qe kane ekzistuar nga koha e Muhamedit a.s..

Me zbritjen e ajeteve Kuranore ne lidhje me transaksionet te cilat filluan t’i japin formen ekonomise qe ishte pranuar ne baza Islame e cila forme u kompletua me kompletimin e shpaIljes se Kur’anit. Dijetaret muslimane gjate gjithe kohes kane dhene nje kontribut te madh, duke zhvilluar rregullat baze per t’iu pergjigjur nevojes se kohes per financim dhe ne te njejten kohe te jene konformitet me rregullat e Sheriatit. Edhe menaxhmenti si dege e ekonomise eshte nje lemi qe iu eshte dhene nje rendesi e veçante gjate gjithe kohes.

Ky libr eshte nje kontribut i çmuar per shoqerin tone. Permban nje tematike interesante dhe te rendesishme, diçka qe i ka munguar shoqerise sone. Eshte ne kohen dhe momentin e duhur kur shkrime dhe perkthime te fushave te ndryshem publikohen, ndersa nga kjo lemi nuk publikohet asgjë, sikurse të jetë diçka e huaj apo e parëndësishme. Prandaj përgëzoj përkthyesin për punën e bërë dhe kontributin  në këtë lëmi.

Ky libër ndër tjerash adreson edhe impaktin e mësimeve Islame në sjelljet e menaxherëve. Shpjegon mirë impaktin i cili buron nga shtyllat e fesë dhe ka efekt në funksionimin e menaxhimit: planifikim, organizim dhe udhëheqje.

Kategoritë

Islami dhe menaxhmenti