Jeruzalemi ne Kur’an, një pikëpamje Islame rreth fatit të Jeruzalemit, përfshirë edhe një përgjigje muslimane rreth sulmit ndaj Amerikës

CHF19.90

10 stok

Libri i parë i këtij lloji që shtjellon një temë e cila është shumë e ndjeshme dhe shumë e rëndësishme, me të cilën çdo musliman, sidomos i kohëve tona veçanërisht elita. Ky libër nëpërmjet komentimit, shpjegimit e sqarimit të ajeteve Kur´anore dhe haditheve të Pejgamberit tonë Muhamedit s.a.v.s. na fut në një këndvështrim tjetër islam prej atij që kemi pasur deri tani rreth temës në fjalë.

Titulli: Jeruzalemi ne Kur’an, një pikëpamje Islame rreth fatit të Jeruzalemit, përfshirë edhe një përgjigje muslimane rreth sulmit ndaj Amerikës
Titulli i origjinalit: Jeusalem in the Qur’an, An Islamic View of the Destiny of Jerusalem, Including A Muslim Response of the Attack on Amerika
Autor: Imran N. Hosein
Perktheu nga gjuha angleze: Daim Abazi
Redaktor: Mehas Alija
Rezensent: Nexhat S. Ibrahimi
Redaktore gjuhësore: Mimoza Sinani
Pergaditje kompjuterike dhe korrektura: Daim Abazi
Botues: Brezi i Ri
Botues: Masjid Dar al-Qur’an, Long Island, New York
Shtyp: Stypshkronja Fokus Print – Shkup

Libri Jeruzalemi në Kuran që tashmë është në gjuhën shqipe sdo mend se eshte nje libër i mrekullueshëm një thesar shumë i çmuar në kapitalin e literaturës islame, autorin e të cilit me kuptimin e plotë të fjalës mund ta quajm jo vetëm alim shejh etj.. por edhe një shkenctarë të mirfillt islam të kohës sonë. Libri i parë i këtij lloji që shtjellon një temë e cila është shumë e ndjeshme dhe shumë e rëndësishme, me të cilën çdo musliman, sidomos i kohëve tona veçanërisht elita. Ky libër nëpërmjet komentimit, shpjegimit e sqarimit të ajeteve Kur´anore dhe haditheve të Pejgamberit tonë Muhamedit s.a.v.s. na fut në një këndvështrim tjetër islam prej atij që kemi pasur deri tani rreth temës në fjalë.

Askush nuk mund të mohoj që Jeruzalemi është qytet i shejtë për të tri fetë: Hebraizmin, Krishtërimin dhe Islamin, por gjithashtu askush nuk mundë të mohoj faktin se ekzistojnë dallime në konceptimin e arsyeve përse ai është i shejntë për ta.

Jeruzalemi për hebraikët është para se gjithash shenjë e së kaluarës së tyre nacionale dhe bindjes së tyre religjioze se ata janë një popull i zgjedhur nga Zoti sepse mbajn prejadhje nga Abrahami. Jeruzalemi ka kuptim për krishterët pasi qe ata mendojnë se Jezui sipas tyre u kryqezua dhe u varros në Jeruzalem. Muslimanët Jeruzalemin e quajnë Shtepia e Shejnt përkatësisht qytetin e tretë të shejntë pas Mekes dhe Medines.

Kategoritë

Jeruzalemi ne Kur’an, një pikëpamje Islame rreth fatit të Jeruzalemit, përfshirë edhe një përgjigje muslimane rreth sulmit ndaj Amerikës