Juvenilja, poema dhe poezi

CHF9.90

4 stok

Në këtë poemë shoqërore – psikologjike me elemente të poemës filozofike, që u shfaq si dukuri e veçantë në letërsinë shqiptare të kohës, janë sintetizuar tiparet më karakteristike të artit të Mjedës, si: fryma demokratike, lakonizmi dhe plasticiteti.

Category: Tags: , , , ,

Titulli: Juvenilja, poema dhe poezi
Autor: Ndre Mjeda
Përgaditi për shtyp: Metin & Rejnald Lleshi
Kopertina: Arben Çela
Paraqitja grafike: Alba Janaqi
Realizoi botimin: Ali Lleshi
Shtypi: Reklama

Në këtë poemë shoqërore – psikologjike me elemente të poemës filozofike, që u shfaq si dukuri e veçantë në letërsinë shqiptare të kohës, janë sintetizuar tiparet më karakteristike të artit të Mjedës, si: fryma demokratike, lakonizmi dhe plasticiteti.

Vepra “Juvenila” e Ndre Mjedës është përmbledhje e poezive të shkruara gjatë Rilindjes . “Juvenilia”, një përmbledhje me poezitë, dhe poemat e shkruara në rininë e tij, siç tregon në një mënyrë edhe titulli. Libri ka 79 faqe, me këto poezi: “Vaji i bylbylit”, “I tretuni”, “Andrra e jetës”, “I mbetuni”, “Shtegtari”, “Vorri i Skanderbegut”, “Mahmud Pasha në Mal të Zi”, “Mustaf Pasha në Babune”, “Malli për atdhe”, “Giuha shqype”, “Préndvéra”, “Vera”, “Vjeshta”, “Vaji i dallëndyshes”, “Vllavrasi”, “Dimni”. Tek dy vjershat “I mbetuni” dhe “Shtegtari “ trajtohen plagë të rënda të Shqipërsië në atë kohë si dy plagë të dhimbshme të Shqipërisë në atë kohë: kurbeti dhe mospërfillja e klasave të pasura të njerzëve ndaj të varfërve.

Kategoritë

Juvenilja, poema dhe poezi