Koncepti i ankthit

CHF11.90

5 stok

Në këtë vepër, lexuesit shqiptar, Kierkegaardi i paraqitet ndoshta me veprën e vet më të famshme, “Koncepti i Ankthit”, në të cilën del më në pah individualiteti i tij njerëzor dhe shpirtëror, duke zënë kështu një vend të veçantë në historinë e mendimit modern.

Titulli: Koncepti i ankthit
Titulli i origjinalit: Il concetto del’angoscia
Author: Soren Kierkegaard
Përktheu: Zhak Pilika
Botues: Plejad

Në këtë vepër, lexuesit shqiptar, Kierkegaardi i paraqitet ndoshta me veprën e vet më të famshme, “Koncepti i Ankthit”, në të cilën del më në pah individualiteti i tij njerëzor dhe shpirtëror, duke zënë kështu një vend të veçantë në historinë e mendimit modern.

Ai qe luftëtari i parë modern për një besim fetar të rinovuar dhe të fuqishëm në kundërshtim si me filozofinë idealiste gjermane ashtu edhe protestanizmin zyrtar të tetëqindës. Nga mendimi i tij, kundërshtar i zhvillimit shpirtëror në Gjermani e Zvicër gjatë nëntëqintës, kanë zanafillën filozofia ekzistencialiste, teologjia dialektike dhe rryma neoreformatore e teologjisë protestante. Vëllimi që po ju paraqesim është shkruar në vitin 1844 dhe përmban elementet kryesore që formojnë konceptin e tij fetar, etik e filozofik të zhvilluara edhe në veprat e tjera si (Aut – aut, Frikë dhe tmerr, Ripërtëritja, Grimca filozofike, Çasti etj.)

Kategoritë

Koncepti i ankthit