Kopshte me lumturi

CHF8.00

S’ka stok

Pas vështirësisë vjen lehtësimi, me durimin vjen ndihma, pas natës se errët dhe të frikshme shpërthen agu i mëngjesit të ri, pas intensitetit të erërave që bartin dhimbje, vjen komoditeti dhe qetësia, pas mjerimeve të njëpasnjëshme, vjen mirëqenia, e çdo ngjarjë dhe iter shtrëngatë e ka me vete edhe nga një ngushëllim e shtegdalje, dera e luftës e ka një çelës, po edhe kalaja e pathyeshme e ka një derë, çdo këmishë e zjarrtë, e ka një xhep, nga ku hynë flladi dhe freskia…

Category:

Titulli: Kopshte me lumturi
Autor: Dr. Aid El-Karni
Përktheu: Agron Islami
Recensent: Hasan Baftijari
Redaktor gjuhësor: Namir Lapardhaja
Faqosja: Furkan Ism
Kopertina: Jusuf Saliu
Botues: Sh. B. Furkan Ism
Shtypi: Furkan Print – Shkup

Pas vështirësisë vjen lehtësimi, me durimin vjen ndihma, pas natës se errët dhe të frikshme shpërthen agu i mëngjesit të ri, pas intensitetit të erërave që bartin dhimbje, vjen komoditeti dhe qetësia, pas mjerimeve të njëpasnjëshme, vjen mirëqenia, e çdo ngjarjë dhe iter shtrëngatë e ka me vete edhe nga një ngushëllim e shtegdalje, dera e luftës e ka një çelës, po edhe kalaja e pathyeshme e ka një derë, çdo këmishë e zjarrtë, e ka një xhep, nga ku hynë flladi dhe freskia…

Vëlla, çdo dhome të ngushtë per shkak të dëshpërimit, do t’i thyhet ndonjëra dritare, që të hyjë ne të shpresa me bukurinë e madhështinë e saj, sepse, miku im, duhet të më besosh, kur litari shtrëngohet shumë, ai këputet, e treni përgëzues vetëm sa nuk ka ardhur. Ai tren do të derdh përgëzime dhe sihariqe, do ta përgëzojë të varfrin me pasuri, të sëmurin me shërim, të ikurin me kthim, të mbyturin ne lot me buzëqeshje, të lodhurin me rahatllëk, të burgosurin me dalje e liri, ngaqë, ditët rrotullohen, e çdo çështje është përcaktuar. Andaj mos u dëshpëro, sepse pas vështirësisë vjen lehtësimi, madje jo një lehtësim, porse dy!

Kategoritë

Kopshte me lumturi

CHF8.00