Kosova VI, VII dhe VIII, Kompleti prej 3 Vëllimeve

CHF79.90

3 stok

Botuar në tre vëllime, seria e Kosovës është përpjekja e parë e një autori shqiptar për të krijuar një llogari të plotë historike të këtij vendi të vogël evropian. Jusuf Buxhovi ofron një analizë të së kaluarës, nga antikiteti në kohët moderne dhe të ndryshme të Kosovës si vazhdimësi e Dardanisë së lashtë – një vend që ishte e banuar gjatë gjithë historisë nga shqiptarët. Autori, i nderuar më parë për shumë nga veprat e tij historike, nuk ndikohet nga paragjykimet e shkencëtarëve të influencuar nga komunistët. Ai përshkruan dhe analizon të kaluarën me drejtësi dhe ekuilibër, merr parasysh pikëpamje të ndryshme dhe pranon argumentet shëndosha e dijetarëve vendas dhe të huaj. Në funksion të kësaj qasjeje Buxhovi konsiderohet përfundimisht Kosova apo Dardania si një pjesë integrale e territorit etnik shqiptar, si djepin e zhvillimit progresiv.

Titulli: Kosova VI, VII dhe VIII, Kompleti prej 3 Vëllimeve
Autor: Jusuf Buxhovi
Botues: Ramiz Tafilaj, Nazmi Rrahmani
Redaktor: Ramadan Musliu
Botues. Jalifat Publishing – Houston, Faik Konica – Prishtinë
Shtypi: Prograf – Prishtinë

Vëllimi i gjashtë: Kosova 1999 – 2001 Lugina e Preshevës

Vëllimi i shtatë: Kosova 2002 – 2008

Vëllimi i tetë: Kosova dokumente nga Kongresi i Berlinit 1878, Lidhja Shqiptare 1878 – 1881

Botuar në tre vëllime, seria e Kosovës është përpjekja e parë e një autori shqiptar për të krijuar një llogari të plotë historike të këtij vendi të vogël evropian. Jusuf Buxhovi ofron një analizë të së kaluarës, nga antikiteti në kohët moderne dhe të ndryshme të Kosovës si vazhdimësi e Dardanisë së lashtë – një vend që ishte e banuar gjatë gjithë historisë nga shqiptarët. Autori, i nderuar më parë për shumë nga veprat e tij historike, nuk ndikohet nga paragjykimet e shkencëtarëve të influencuar nga komunistët. Ai përshkruan dhe analizon të kaluarën me drejtësi dhe ekuilibër, merr parasysh pikëpamje të ndryshme dhe pranon argumentet shëndosha e dijetarëve vendas dhe të huaj. Në funksion të kësaj qasjeje Buxhovi konsiderohet përfundimisht Kosova apo Dardania si një pjesë integrale e territorit etnik shqiptar, si djepin e zhvillimit progresiv.

Tri botimet e fundit të projektit “Kosova”, paraqesin çertifikatën historike të shtetit të Kosovës, por edhe të rolit të Dardanisë në kompleksitetin e antikitetit.

Në botimin e VI, të projektit “Kosova” autori ka trajtuar zhvillimet e vitit 1999- 2001 në Luginën e Preshevës dhe në Maqedoni, në vëllimin e 7-të zënë vend, ngjarjet historike që kanë karakterizuar Kosovën nga 2002 deri në shpalljen e pavarësisë më 2008.

Kurse në pjesën e fundit të projektit, në vëllimit e VIII, janë përmbledhur dokumente me rëndësi për Kongresin e Berlinit të viti 1878 dhe të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit nga 1878 e deri më 1881.

Kategoritë

Kosova VI, VII dhe VIII, Kompleti prej 3 Vëllimeve