Kthimi

CHF5.90

1 stok

Mund të këtë qenë viti 1985 (nuk jam edhe aq i sigurt, sepse asnjëherë nuk e kam pasur ndjesinë e të qenit pedant dhe ruajtjes së mijëra e mijëra shkrimeve të botuara gjithandej në gazeta e revista të ndryshme) kur në faqet e kulturës të gazetës RILINDJA m’u botoua tregimi me titull “Vëllai i Vogël”, i cili tregim atëbotë qe pritur mjaftë mirë, sidomos në qarqet letrare të Prishtinës. Nga ky tregim lindi romani “Kthimi”, i cili u botua nga ana e redaksisë së “Flakës” në vitin 1992. Më pastaj, ky libër, iu nënshtrua një përpunimi dhe u ribotua në vitin 1997.

Titulli: Kthimi
Autor: Shkelzen Halimi
Për botuesin: Konica Press
Redaktor: Latif Mustafa
Redaktor artistik & disajni: Halil Berisha
Kopertina: Genc Halimi
Përgaditja kompjuterike: Focus Pro – Shkup
Shtypi: Focus Print – Shkup
Botues: Konica Press

Mund të këtë qenë viti 1985 (nuk jam edhe aq i sigurt, sepse asnjëherë nuk e kam pasur ndjesinë e të qenit pedant dhe ruajtjes së mijëra e mijëra shkrimeve të botuara gjithandej në gazeta e revista të ndryshme) kur në faqet e kulturës të gazetës RILINDJA m’u botoua tregimi me titull “Vëllai i Vogël”, i cili tregim atëbotë qe pritur mjaftë mirë, sidomos në qarqet letrare të Prishtinës. Nga ky tregim lindi romani “Kthimi”, i cili u botua nga ana e redaksisë së “Flakës” në vitin 1992. Më pastaj, ky libër, iu nënshtrua një përpunimi dhe u ribotua në vitin 1997.

Por, fatkeqësisht pjesa më e madhe e tirazhit u konfiskua pas ndërhyrjes brutale (po në vitin 1997, një javë para ngjarjeve të Gostiva rit) të pjesëtarëve të shërbimit sekret maqedonas në redaksinë e gazetës “Bota sot” (atëherë isha redaktor përgjegjës për Maqedoni). I nderuar lexues, botimin që keni në duar, për dallim nga dy botimet e mëparshme, vjen më ndryshe dhe është më i zgjeruar.

Kategoritë