Kujtesa kolektive, Dëshmi dhe ngjarje (1944-1966)

CHF15.00

10 stok

Projekti i Degës së Historisë të Institutit Albanologjik, i titulluar ’’Kujtesa kolektive mbi statusin e shqiptarëve në ish-RPFJ ( 1944- 1966 ) përfshin njërën nga peridhat më të ndjeshme nga e kaluara jonë dhe që si qëllim parësor ka patur shpalimin, ndriqimin dhe argumentimin shkencorë të proceseve e ngjarjeve, që ishin pika kthese e referencash si në historinë e popullit shqiptar, ashtu edhe atë të popujve fqinjë të tyre.

Category:

Titulli: Kujtesa kolektive, Dëshmi dhe ngjarje (1944-1966)
Autorë: Dr. Memli Krainiqi, Prof. dr. Hysen Matoshi, Dr. Nuridin Ahmeti, Prof asoc. dr. Sonila Boçi, Prof. asoc.dr. Ledia Dushku dhe MA Shpend Avdiu
Recensentë: Prof. Dr. Sabile Keçmezi – Basha, Dr. Sadik Mehmeti, Dr. Besnik Emini
Redaktura teknike dhe kompjurerike : Nuhi Simnica
U shtyp në shtypshkronjën: “KGT” – Prishlinë
Botues: Instituti Albanalogjik

Përmbajtja:

– Intelektualët shqiptarë mbi dhunën shtetërore jugosllave
– Rrëfime mbi vrasjet, burgosjet dhe aksionin e mbledhjes së armëve
– Kujtime të shqiptarëve të shpërngulur në Republikën e Turqisë
– Intervistat e të emigruarve nga Kosova në Shqipëri
– Rrëfimet e të ikurve nga Çamëria në Shqipëri
– Kumtesat nga tryeza shkencore “Kujtesa kolektive mbi statusin e shqiptarëve në ish-RPFJ (1944-1966)”
– Dokumente dhe Fotografi

Projekti i Degës së Historisë të Institutit Albanologjik, i titulluar ’’Kujtesa kolektive mbi statusin e shqiptarëve në ish-RPFJ ( 1944- 1966 ) përfshin njërën nga peridhat më të ndjeshme nga e kaluara jonë dhe që si qëllim parësor ka patur shpalimin, ndriqimin dhe argumentimin shkencorë të proceseve e ngjarjeve, që ishin pika kthese e referencash si në historinë e popullit shqiptar, ashtu edhe atë të popujve fqinjë të tyre.

Kategoritë

Kujtesa kolektive, Dëshmi dhe ngjarje (1944-1966)