Kultura e sjelljes ndaj sëmundjes, vdekjes dhe xhenazes

CHF6.50

23 stok

Sëmundja, vdekja, sprovat e ndryshme janë fenomene që fshehtësinë e tyre e din vetëm Allahu. Kur është fjala për sëmundje ne dimë të orientohemi te mjeku dhe të marrim medikamente. Ndërsa kur vjen fjala për sëmundjen në prag të vdekje dhe me vdekjen vetë, nuk dimë se çfar te bëjmë dhe se si të sillemi.

Titulli: Kultura e sjelljes ndaj sëmundjes, vdekjes dhe xhenazes
Titulli i origjinalit: Dr. Sefik Kurdic Kultura ponasanja kod bolesti, smrti i dženaze
Autor: Dr. Shefik Kurdiq
Përktheu: Agim Avdiu
Redaktor: Ejub Musa
Lektor: Selim Ahmeti
Korrektor: Hysen Maloku
Për botuesin: Bashkim Avdiu
Boton: Shtëpia Botuese SIRA Prishtinë

Sëmundja, vdekja, sprovat e ndryshme janë fenomene që fshehtësinë e tyre e din vetëm Allahu. Kur është fjala për sëmundje ne dimë të orientohemi te mjeku dhe të marrim medikamente. Ndërsa kur vjen fjala për sëmundjen në prag të vdekje dhe me vdekjen vetë, nuk dimë se çfar te bëjmë dhe se si të sillemi.

Fillojmë të bëjmë shumë pyetje dhe të kërkojmë njerëz që kanë përvojë. Autori në këtë libër pikërisht këtë punë bën. Na sjell përgjigjet e duhura të bazuara në teologjinë islame dhe në praktikën e të dërguarit të Allahut. Ky libër është i domosdoshëm për neve se na jep informacionin e duhur në lidhje me kulturën dhe me normat e të vdekurit dhe detyrat tona ndaj tij.

Kategoritë

Kultura e sjelljes ndaj sëmundjes, vdekjes dhe xhenazes