Kur e takova Omerin

CHF24.90

8 stok

Titulli: Kur e takova Omerin Ibn Hattabin, Allahu qoftë i kënaqur me të
Autor: Ed’hem Sherkavi
Përktheu nga arabishtja: Mr.Artan Musliu
Lekturoi: Liridona Mehmeti
Redaktor profesional: Mr.Salih Beqiri
Botues: Shtëpia Botuese “ZEMZEM”

“Sikur të kishte profet pas meje, do të ishte Omeri”
Profeti

“Çka do t’i thuash nesër Zotit i Madhërishëm kur te të pyet se përse na e përzgjodhe për udhëheqës Omerin
“Do ti them se ua përzgjodha njeriun më të mirë të robërve Tu!”
Ebu Bekri

“Islami i Omerit (radiallahu anhu) ishte çlirim, shpërngulja e tij ishte shpëtim dhe udhëheqja e tij ishte mëshirë”
Abdullah Ibn Mesudi

“Me të vërtetë, Islami i Omer Ibn Hattabit ka qenë pikë kthese në historinë islame”.
Thomas Arnold

“Omer Ibn Hattabi ishte një njeri i veçantë, dhe kishte një rol kyç në përhapjen e Islamit”
Dr. Michael S. Hart

“Në kohën e Omer Ibn Hattabit, shteti islam nga një principatë arabe ishte kthyer në një superfuqi globale”
Enciklopedia britanike e botuar në vitin 2009

 

Kategoritë

Kur e takova Omerin Ibn Hattabin, Allahu qoftë i kënaqur me të

Kur e takova Omerin