Kur’ani dhe shkenca bashkohore

CHF20.00

S’ka stok

Kur’ani vërtet flet mbi krijimin e kozmosit, që nga forma e tij si mjegullnajë e zjarrte, mbi galaktikat, yjet, meteoritet, Diellin dhe sistemin diellor, Token, Henen me etapat e saj, mbi krijimin e njeriut dhe etapat e zhvillimit embrional, mbi llojet e botes bimore dhe shtazore, mbi rrotullimin e tokes rreth boshtit të saj dhe Diellit, mbi burimet e moralit dhe sjelljes ne shoqeri dhe familje, mbi te keshilluarit dhe format e edukimit moralo – kulturor etj.

Category:

Titulli: Kur’ani dhe shkenca bashkohore
Autor: Prim. Dr. med. sci. Ali F. Iljazi
Recensentë: Mr. Hamdi Thaqi, Prof. Dr. sci. Musa Gashi, Prim. Dr. sci. Med. Rifat Lila
Redaktorë gjuhësor: Prof. Agim Jaka
Realizimi kompjuterik: Uran Deva, inxh. Artitekt
Ballina: Nevruz Musa, dizajner, piktor Akademik

Kur’ani famëmadh flet per faktet dhe fenomenet shkencore, një nga një, ndonjehere qarte dhe me precizitet ndonjehere të rrallë, ndonjëherë në mënyrë alegorike, metaforike, por duhet theksuar se për keto flet 14 shekuj para zbulimeve të tanishme shkencore.

Kur’ani vërtet flet mbi krijimin e kozmosit, që nga forma e tij si mjegullnajë e zjarrte, mbi galaktikat, yjet, meteoritet, Diellin dhe sistemin diellor, Token, Henen me etapat e saj, mbi krijimin e njeriut dhe etapat e zhvillimit embrional, mbi llojet e botes bimore dhe shtazore, mbi rrotullimin e tokes rreth boshtit të saj dhe Diellit, mbi burimet e moralit dhe sjelljes ne shoqeri dhe familje, mbi te keshilluarit dhe format e edukimit moralo – kulturor etj.

Ata qe pohojne se Kurani nuk eshte zbritur si liber që ka të beje ekskluzivisht vetem me shkence, kane të drejte, sepse ai eshte liber hyjnor që u zbrit per te na mesuar rregullat e besimit dhe adhurimit të Allahut të madherishem, e jo per te na mesuar astronomin, gjeografinë, kimine, biologjine apo embriologjine.

Po ashtu është e vertetë kur pohojme se Kur’ani permend disa mrekulli të cilat shkenca nuk ka arritur ende t’i zbuloje deri me sot. Në këtë libër do të diskutohet për këto dhe shumë tema të tjera.

Kategoritë

Kur’ani dhe shkenca bashkohore

CHF20.00