Lulja e kujtimit

CHF9.90

2 stok

Ngjarjet e romanit zhvillohen në një ambient tregtar, qe është verbuar nga propaganda greke.

Category: Tags: , , ,

Titulli: Lulja e kujtimit
Autor: Foqion Postoli
Përgaditi për botim: Alba Janaqi
Kopertina: Ekid
Realizoi botimin: Ali Lleshi
Shtypi: Reklama
Romancë në dy pjesë

Ngjarjet e romanit zhvillohen në një ambient tregtar, qe është verbuar nga propaganda greke. Subjekti i romanit është i thjeshtë : djali i ri Dhimitri, që punon si kryeshërbëtor në dyqanin e Z. Kristo, dashuron vajzën e tij të vetme, Olimbine, e cila edhe ajo e do Dhimitrin me gjithë shpirt, ndonëse ai është i varfër. Zoti Kristo, duke përparuar në tregti, sjell nga Greqia një sekretar, Nikon, për të drejtuar tregtinë e tij. Nikua fiton me dinakëri simpatinë e Z. Kristo, dhe ky, duke mos e njohur fytyrën e vërtete të Nikos, arrin deri sa t’i propozoje atij për ta bëre dhëndër.

Kategoritë

Lulja e kujtimit