Menaxhimi i kohës

CHF6.90

S’ka stok

Organizata Mjekësore Amerikane në Kolumbi, e cila u shërben rreth dyzet mijë pacientëve, bëri një studim për kohën që pret një i sëmurë në klinikat e tyre para se te kontrollohet nga mjeku. Studimi zbuloi se ajo kohë zgjat nga dhjetë deri në njëzet minuta, dhe nëse pacientit i duhet të presë më shumë se kaq, kjo ndodhte për shkak të papërgjegjshmërisë nga ana e mjekëve.

Titulli: Menaxhimi i kohës
Autor: Dr. Ibrhim El-Fekij
Përktheu: Arta Ujkaj
Redaktor: Bujar Vërbovci
Për botuesin: Bashkim Avdiu
Botues: Sira

Organizata Mjekësore Amerikane në Kolumbi, e cila u shërben rreth dyzet mijë pacientëve, bëri një studim për kohën që pret një i sëmurë në klinikat e tyre para se te kontrollohet nga mjeku.

Studimi zbuloi se ajo kohë zgjat nga dhjetë deri në njëzet minuta, dhe nëse pacientit i duhet të presë më shumë se kaq, kjo ndodhte për shkak të papërgjegjshmërisë nga ana e mjekëve.

Kështu ata e panë të arsyeshme që t’i kompensonte pacientët, të cilët presin më shumë se koha e përmendur më sipër.
Ata krijuan kupone, ku secili kishte vlerën e pesë dollarëve, dhe të cilët do t’ua jepte pacientëve për çdo minutë që ata e shpenzonin pas njëzet minutave të caktuara, pacienti kishte të drejtë t’i përdorte këto kupone për të blerë barna dhe gjëra të tjera mjekësore të nevojshme, ose mund t’i merrte ato në dorë.

Kategoritë

Menaxhimi i kohës

Menaxhimi i kohës

CHF6.90