Mendo si nje gjeni

CHF19.90

S’ka stok

Me këtë libër tejet revolucionar autorët merren me procesin e të menduarit, duke dhënë këshilla sesi të jemi më produktivë, më kreativë dhe më racionalë.

Titulli: Mendo si një gjeni
Titulli i origjinalit: Think a freak
Autor: Steven D. Levit, Stephen J. Dubner
Përkthyes nga anglishtja: Vladimr Banushi
Përgaditja estetike e librit: You Name it
Shtypi: Shtypshkronja Vi-print.com

Me këtë libër tejet revolucionar autorët merren me procesin e të menduarit, duke dhënë këshilla sesi të jemi më produktivë, më kreativë dhe më racionalë.

Levitt dhe Dubner ofrojnë një plan për një mënyrë krejtësisht të re për zgjidhjen e problemeve, edhe nëse interesi juaj qëndron tek gjërat e vogla të jetës apo sipërmarrjet e mëdha globale. Si gjithmonë, asnjë temë nuk është jashtë mundësive. Ata shkojnë nga biznesi deri te filantropia tek sportet në politikë, të gjitha me qëllim për të ritrajnuar trurit e njeriut.

Në këtë libër do të mësoni shumë teknika që vijnë nga kultura dhe tradita të ndryshme. Më poshtë jepen disa nga hapat drejt të menduarit si një gjeni:

– Së pari, hiqni busullën tuaj morale – sepse është vështirë të shihet qartë një problem nëse e keni vendosur tashmë se çfarë duhet të bëni në lidhje me të.
– Mësoni të thoni “Nuk e di” – përderisa nuk mund ta pranoni atë që nuk e njihni ende, është pothuajse e pamundur të mësoni se çfarë keni nevojë.
– Mendoni si një fëmijë – sepse do të gjeni ide më të mira dhe do të bëni pyetje më të mira.
– Merrni një diplomë nxitëse – sepse për të mirë apo më keq, diplomat rregullojnë botën tonë.
– Mësoni të bindni njerëzit që nuk duan të binden – sepse të qenit i drejtë është rrallë e mjaftueshme për të mbajtur ditën.
– Mësoni të vlerësoni avancimin e ndalesës, sepse nuk mund ta zgjidhni problemin e nesërm nëse nuk jeni të gatshëm të braktisni stuhinë e sotme.

Levitt dhe Dubner e shohin qartë botën si askush tjetër. Tani edhe ju mundeni. Asnjëherë më parë asnjë mendimtar i tillë ikonoklastik nuk ka qenë aq zbulues dhe kaq shumë argëtues për të lexuar.

Kategoritë

Mendo si nje gjeni

CHF19.90