Mesazhi ynë në epokën e globalizmit

CHF16.00

6 stok

Category:

Titulli: Mesazhi ynë në epokën e globalizmit
Autor: Dr. Jusuf Kardavi
Përktheu: Flori Kola
Recensent: Rufat Sherifi & Hasan Bftijari
Lektor: Agim Abazi
Faqosja: Furkan ISM
Boton: Sh. B. Furkan Ism – Shkup
Faqe: 294
Shtyp: Furkan Print

Të shumtë janë ata që kanë shkruar pas asaj që ndodhi më 11 shtator 2001 duke kërkuar domosdoshmërisht rikthimin e vëmendjes te mesazhet që i përcjell feja Islame, sidomos te jo muslimanët pa harruar qëndrimin dhe idetë tona lidhur me të. Një pjesë e kësaj thirje është e kotë,
ndërsa një pjesë tjetër është e drejtë, por nëpërmjet saj synohet e kota.Por ne duhet të jemi të kujdesshëm ndaj reziqeve që bartë thirja për ndryshime të vazhdueshme në mesazhin tonë sidomos në këtë kohë e veçanarisht nga penat e dyshimta të cilave nuk ju intereson aspak çështja e fesë
dhe besimtarëve e që në zemrat e tyre ska vend për Allahun dhe jetën e përtejme, shprehur kjo në jetën e tyre, idetë dhe praktikat që ndjekin. Prandaj njerëzit e dijes dhe thirjes  Islame kanë për detyrë të thonë fjalën e tyre dhe të sqarojnë pozicionet tyre sidomos në këto kohra sprovash
të njëpasnjëshme që po i rrethojnë muslimanët nga çdo anë.

Kategoritë

Mesazhi ynë në epokën e globalizmit