Mid’hat Frashëri vepra të zgjedhura – komplet prej katër vëllimesh

CHF139.00

S’ka stok

Në veprën e parë përfshihet publicistika e Mid’hat Frashërit. Në vëllimin e dytë përfshihen studimet dhe esetë historike, kulturore dhe politike të Mid’hat Frashërit. Në vëllimin e tretë janë krijimtaria dhe kujtimet e tij, që janë një pasuri shumë e madhe për historinë e kombit, mandej letërkëmbimi që është ndër më të jashtëzakonshmit në historinë e literaturës shqipe, përshkrimet e udhëtimeve në të gjithë botën, ditarët etj. Në vëllimin e katërt të veprave të zgjedhura të Mid’hat Frashërit (Lumo Skëndo) ngërthehen gjithë përshtypjet e udhëtimeve të Mid’hat Frashërit nëpër hapësirën shqiptare dhe nëpër Evropë, si edhe ditarët e tij të famshëm për ngjarjet dhe personalitetet më të rëndësishme historike shqiptare dhe të huaj, përsiatjet e tij filozofike,politike, diplomatike, ekonomike, kulturore, artistike, një pasuri e jashtëzakonshme e panjohur dhe e mbledhur nëpër arkivat shqiptare dhe të huaja.

Titulli: Mid’hat Frashëri vepra të zgjedhura – komplet prej katër vëllimesh
Përgatitur për botim nga Uran Butka
Konsulent: Sonila Rusheku
Redaktor: Uran Butka
Kopertina Elzana Agolli
Arti grafik Grafika Elzana
Shtypur në shtypshkronjën “Onufri”, nën kujdesin e z. Bujar Hudhri
Botues: Instituti i Studimeve Historike “Lumo Skendo

Në veprën e parë përfshihet publicistika e Mid’hat Frashërit.

Në vëllimin e dytë përfshihen studimet dhe esetë historike, kulturore dhe politike të Mid’hat Frashërit.

Në vëllimin e tretë janë krijimtaria dhe kujtimet e tij, që janë një pasuri shumë e madhe për historinë e kombit, mandej letërkëmbimi që është ndër më të jashtëzakonshmit në historinë e literaturës shqipe, përshkrimet e udhëtimeve në të gjithë botën, ditarët etj..

Në vëllimin e katërt të veprave të zgjedhura të Mid’hat Frashërit (Lumo Skëndo) ngërthehen gjithë përshtypjet e udhëtimeve të Mid’hat Frashërit nëpër hapësirën shqiptare dhe nëpër Evropë, si edhe ditarët e tij të famshëm për ngjarjet dhe personalitetet më të rëndësishme historike shqiptare dhe të huaj, përsiatjet e tij filozofike,politike, diplomatike, ekonomike, kulturore, artistike, një pasuri e jashtëzakonshme e panjohur dhe e mbledhur nëpër arkivat shqiptare dhe të huaja.

Falënderojmë Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave të Shqipërisë dhe Bibliotekën Kombëtare për ndihmesën e paçmuar.
Sponsor i përgjithshëm i kolanës “Vepra të zgjedhura” të Mid’hat Frashërit Data Service sh.p.k.
Ndihmësoi për botimin e vëllimit të dytë: Z. Kadri Morina, president i Eurosig
Vëllimin e tretë të veprës së Mid’hat Frashërit e financoi z. Fatbardh Doko, nga familja atdhetare dhe intelektuale e Kolonjës, ithtar i Mid’hat Frashërit. Sponsor: Z.Agron Shehaj

Kategoritë

Mid'hat Frashëri vepra të zgjedhura – komplet prej katër vëllimesh

CHF139.00