Mjalt i pishave të zeza Mujeza – Black forest honey

CHF39.00

S’ka stok

Mjalti i pishave të zeza Mujeza është 100% natyral dhe mjaltë e pastër

Mjalti i pishave të zeza Mujeza është 100% natyral dhe mjaltë e pastër

Është një lloj i veçantë mjalti që mbizotëron në disa vende si Gjermania. Emri shkencor i kësaj mjaltë është (Honigtau), e cila karakterizohet nga ngjyra e saj të errët dhe mungesa e monosaccharides.

Mjalti i pishave të zeza është një mjaltë burim nektar kryesor i të cilit është vendi ku bletët mbledhin nektar dhe lloj enzimat e tyre për të pastaj të ruajtur atë në kombinezon derisa ai është i zënë.

Ndërsa mjaltë pishave të zeza është një mjaltë që është mbledhur nga bletët mbi bazën e nektar, mjaltë nektar nga bletët mbledhura kryesisht nga litarë mjaltit që janë të renditura nga disa insektet foshnjat e SAP në xhungël, ndërsa lule dhe thasë mbushur me vesë.

Mjalti pishave të zeza përbërja e mjaltit zakonshëm të ngjashme, përveç se ajo përmban një përqindje të lartë të pluhur, azot, sheqerna komplekse dhe sheqernat me aciditet të lartë.

Ajo është e karakterizuar edhe nga niveli i lartë i thjeshtë sheqerna, pluhura, minerale dhe kripera minerale, në veçanti kaliumit, aminoacidet, proteinat, acidet dhe komponentëve të larta pH.

Në përgjithësi, luledielli përmban një përmbajtje të lartë të antioksidantëve në krahasim me mjaltin lule. Kjo mund të ndodhë sepse përmban polifenolë që luajnë një rol të rëndësishëm si një antioksidant

Nektar mjalti përmban një përqindje të lartë të oxidizing aktivitetin e glukozës që pasuron atë si një antioksidant i fuqishëm dhe funksione të tjera të rëndësishme si mjaltë antibacterial (Manuka).

Ndërsa nektar nuk është prej luleve, sepse ajo është pa polen, është i përshtatshëm për njerzit që vuajnë nga alergjitë polen. Është gjithashtu i përshtatshëm për pacientët e astmës. Ndërsa Mjalti nektar i zi është pasuruar me karakteristikat e mësipërme, ajo është me anë të kësaj shumë i dobishëm për shëndetin e përgjithshëm, në të cilën është përdorur në trajtimet e veçanta në mbështetje të trupit të njeriut me minerale dhe për trajtimin e anemisë.

Kategoritë

Mjalt i pishave të zeza Mujeza - Black forest honey

CHF39.00