Mjaltë Sidri ushqim gjigandë për shëndetin 1 kg.

CHF39.90

S’ka stok

Sidri është një bimë që është përdorur që në kohe të lashta [mjalti i tij] për motive medicinale. Thotë Allahu xh.sh në Kur’anin Famëlartë: “Nga barqet e tyre [të bletëve] del lëng, ngyra e të cilit është e ndryshme dhe në të cilin ka shërim [bar-ilac]për njerëz. Edhe në këtë ka arsye për atë popull që mendon thellë. Me siguri, Allahu është Ai që I mbush me suksese dhe Ai është Zoti I Gjithëdijshëm”. Sure En-Nahl: 69

Sidri është një bimë që është përdorur që në kohe të lashta [mjalti i tij] për motive medicinale. Thotë Allahu xh.sh në Kur’anin Famëlartë: “Nga barqet e tyre [të bletëve] del lëng, ngyra e të cilit është e ndryshme dhe në të cilin ka shërim [bar-ilac]për njerëz. Edhe në këtë ka arsye për atë popull që mendon thellë. Me siguri, Allahu është Ai që I mbush me suksese dhe Ai është Zoti I Gjithëdijshëm”. Sure En-Nahl: 69

Ibn Maxhe ka shënuar ne një hadith të cilin e ka treguar Ebu Hurejra {Allahu qoftë i kënaqur me të} ku tregohet se i Dërguari i Allahut {paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të} ka thënë: “Ai që ha mjaltë [së paku] tri herë në muaj nuk do të vuajë nga sëmundje të mëdha” .

Gjithashtu i Dërguari i Allahut {paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të} e kishte zakon ndonjëherë të pinte mjaltë të tretur në një gotë me ujë sapo të zgjohej në mëngjes me lukth të zbrazët. Një zakon i tillë ka dobi të shumëfishta dhe sekrete të shumta.

Ibnu Xhuraixhi {Allahu e mëshiroftë} ka thënë: “Hani mjaltë, sepse ai është mjet i mirë për forcim [tonik]“. Imam Bukhariu {Allahu e mëshiroftë} e ka klasifikuar mjaltin si ilaç.
Përsa i përket dobive te mjaltit të Sidrit ato janë të shumta ndër to përmendim:
Mjalti i Sidrit forcon trupin,
E ruan dukjen e tij rinore,

E freskon shpirtin,
E stimulon mëlcinë dhe zemrën,
E ushqen zemrën me energjinë tepër të domosdoshme dhe me ekuilibër,
Pastron arteriet, e qetëson trupin,
Rregullon temperaturën e trupit,
Zvogëlon gurëzit.
Ndihmon në rezistencën trupore dhe rrit imunitetin e trupit të njeriut.

Mjalti i Sidrit është pastrues dhe laksativ,
Pastron zorrët nga papastërtitë hap vendet e mbyllura të mëlçisë,të veshkave dhe të mëshikëzës të urinës,
Ndal kollitjen dhe shëron oreksin e dobët.
Mjalti i Sidrit ndihmon gjithashtu në shërimin e tërbimit dhe kafshimit të qenit.

Mjalti i Sidrit është kundërhelm për përdoruesit e drogës dhe është gjithashtu kundërhelm kur përdoret për shërimin e ngrënies së rastësishme të bimëve helmuese, shëron morrat parazitët etj.
Mjalti i Sidrit zbut flokët i forcon dhe përmison rritjen e tyre.
Ai mpreh shikimin,
I zbardh dhëmbët,
E forcon mishin e dhembeve dhe eliminon sëmundjet e mishit të dhëmbëve.
Mjalti i Sidrit është plotësues dhe tretës i jashtëzakonshëm.

Ai hap poret e enëve të gjakut dhe e lehtëson rrjedhjen e mestrunacioneve

Ndihmon në rezistencën trupore dhe rrit imunitetin e trupit të njeriut, është burim energjie, ndihmon në rritjen e fuqisë seksuale,
Është i këshillueshëm përdorimi i tij për ata të cilët janë të pafuqishëm,
Është i këshillueshem për gratë shtatzëne.

Këshillohet të përdoret nga të gjitha moshat fëmijet, të rriturit dhë nga të moshuarët.
Përdorimi

Ti o njeri që kërkon të gëzosh gjithnjë shëndet duhet të këmbngulësh në përdorimin e mjaltit të sidrit. Rëndësia e mjaltit të sidrit është e madhe e pikërisht për këtë duhet të bëhet shoqërues gjatë jetës tënde që të ruash shëndetin ashtu siç na ka porositur Profeti {paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të} i cili nuk flet nga mëndja e tij. Allahu thotë në Kur’anin Famëlartë:

“Dhe ai {Muhamedi} nuk flet nga mendja e tij. Është vetëm Shpallje që i frymëzohet”. Sure En-Nexhm: 3-4

Doza e këshilluar: Një lugë e vogël (kafeje) mjalt Sidri në mëngjes esëll të jep energji për të gjithë ditën dhe një lugë e vogël (kafeje) mjalt Sidri në darkë të qetëson për gjithë natën.

Ajo që çdo besimtar duhet të kuptojë është se ky ilac nuk është gjë tjetër vecse një sebep për të shëruar këto sëmundje sepse është Allahu i Madhëruar Ai që shëron.

Për tu mbrojtur nga çdo lloj sëmundje

Një lugë të madhe (gjelle) mjalt Sidri e shoqëruar me një gotë çaj mali pihet për cdo ditë e nuk do të keni nevojë të shkoni tek mjeku ndonjëherë. Këshillohet në mëngjes esëll.

Këputja dhe dembelizmi

Hedhja e nje luge të madhe (gjelle) mjalt Sidri e shoqëruar me një gotë lëng portokalli pihet për çdo ditë, ne mëngjes pas buke për 10 ditë rrjesht.

Të vjellat e shpeshta

Një lugë të madhe (gjelle) mjalt sidri dhe një lugë e vogël karafil i bluar, hidhet në lëng nenexhiku të zier dhe pihet nga kjo përzierje tre herë në ditë, në mëngjes, drekë dhe darkë pas buke. Doza këshillohet sa hërë që kemi të vjella të shpeshta.

Zemra dhe ngushtimi i damarëve të gjakut

Një lugë të madhe (gjelle) mjalt Sidri e shoqëruar me një gotë të çdo lloj lëngu të ngrohtë [si caj, qumësht etj] pihet sa herë kemi ngushtim në damarët e gjakut sepse shkrin yndyrat dhe zgjeron damarët. Doza këshillohet pas buke.

Cdo lloj sëmundje tek femrat në lindje dhe për mbajtjen e fetusit [foshnjes në bark]

Një lugë të madhe (gjelle) mjalt Sidri e përsier me pak janesun [latinisht Pimpinella anisum] kjo përsierje pihet pesë herë në ditë për 40 ditë me rradhë. Përzierja këshillohet pas buke apo pas ngrenjes së diçkaje.

Dobësi seksuale

200 gr mjalt Sidri dhe 200 gr fara të zeza të bluara përzihen me 50 gr vaj ulliri plus 100 gr çimçakiz arab (mashkull) i bluar plus 50 gr vaj xherxhiri. Përzihen të gjitha mirë, përdoret tre herë në ditë pas buke, mëngjes, drekë dhe darkë për një muaj rrjesht.

Potenca

Një lugë të madhe (gjelle) mjalt Sidri e shoqëruar me lëng ftoi të egër, (ambergris) dhe vitaminë E. Kjo përzierje pihet për çdo ditë në mëngjes pas buke për dy muaj rrjesht.

Kolli i thatë

Një lugë e vogël (kafeje) mjalt Sidri hidhet në një filxhan i cili është i mbushur me kafe pihet kjo përzierje 2 herë në ditë, në mëngjes dhe darkë pas buke. Kjo dozë pihet sa herë që duam ta largojmë kollin e thatë.

Bëni masazh gjoksit dhe shpinës me vajin e farës së zezë.
Për rritjen e imunitetit, dhe rezistencën trupore

Doza e këshilluar: Një lugë e vogël (kafeje) mjalt sidri në mëngjes esëll dhe një lugë e vogël (kafeje) mjalti sidri në darkë. Kjo dozë pihet për çdo ditë për dy muaj rrjesht.

Eshtë burim energjie Pihet: Doza e këshilluar: Një lugë e vogël (kafeje) mjalt sidri në mëngjes esëll dhe një lugë e vogël (kafeje) mjalti sidri në darkë. Kjo dozë pihet sa herë që kemi nevojë për energji.

Për ata të cilët janë të pafuqishëm

Doza e këshilluar:. Një lugë e vogël (kafeje) mjalt sidri në mëngjes esëll dhe një lugë e vogël (kafeje) mjalti sidri në darkë. Kjo dozë pihet për një periudhë 5 mujore..

Për gratë shtatëzëna

Doza e këshilluar: Një lugë e vogël (kafeje) mjalt sidri në mëngjes esëll dhe një lugë e vogël (kafeje) mjalti sidri në darkë. Kjo dozë pihet përgjatë shtatëzanisë, sepse ndihmon në ritjen e fëmijes dhe në imunitetin e tij.

Mjalti i Sidrit këshillohet të përdoret nga të gjitha moshat fëmijet, të rriturit dhë nga të moshuarët.
Vërejtje; Mjalti nuk duhet t’u jepet femijeve nën moshën dy vjecare.

Kategoritë

Mjaltë Sidri ushqim gjigandë për shëndetin 1 kg.

CHF39.90