Murtaza – Orhan Kemal

CHF13.90

2 stok

Categories: , ,

Titulli: Murtaza
Autor: Orhan Kemal
Përktheu: Vullnet Muço
Botuesi: Shtëpia botuese “Fan Noli”

Fragment nga libri:
Murtazai e kapërceu me zor lëmshin që i kishte ngecur në fyt dhe u bë gati që të tregonte se kishte vajzën të sëmurë dhe duhej ta vizitonte te doktori, por për atë vizitë duhej të paguante nga doktori i fabrikës, kur vizitonte punëtorë në shtëpi, kërkonte të paguhej vetëm në të holla. Donte të tregonte gjithashtu që atë natë kishte kapur një hajdut duke e kryer me nder detyrën e tij dhe atë veprim nuk e kishte bërë për të marrë ndonjë shpërblim. Dhe se po bëheshin njëzet e katër orë që ishte në këmbë dhe nga mungesa e gjumit i digjnin sytë.

Kategoritë

Murtaza

Murtaza - Orhan Kemal